Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > De Monitor over post-corona kantoor

De Monitor over post-corona kantoor

Delen

Opnieuw een spraakmakende uitzending van KRO-NCRV-programma De Monitor. Na eerder de kantoortuin gefileerd te hebben, ging presentator Teun van der Keuken nu op zoek naar de hygiënische randvoorwaarden waaraan het kantoor moet voldoen in de post-corona-periode.

Bekijk hier de gehele uitzending
In de uitzending waren tal van tips te horen. Zo konden kijkers horen dat er voorlopig niet op flexplekken gewerkt kan worden, dat het onverstandig is deurklinken, trapleuningen en koffieautomaten aan te raken, en dat met name het toilet een bron van besmetting kan zijn. Om al deze potentiële gevaren te neutraliseren, is er volgens één van de sprekers inzet gewenst van ontwerpers, die met nieuwe virusbestendige oplossingen moeten komen.

De uitzending riep wel de vraag op in hoeverre de huidige uitzonderingstoestand moet leiden tot structurele veranderingen in de kantooromgeving. In die zin is het wellicht verstandig om vooral nuchter te blijven en één stap tegelijk te zetten. In de woorden van CfPB-directeur Wim Pullen, die de uitzending mocht afsluiten: “Managers, bepaal wat moet. En de rest werkt voorlopig gewoon thuis, totdat we meer weten over hoe verspreiding verloopt.”

www.demonitor.kro-ncrv.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand