Home > Productnieuws > Interieurbeplanting > ‘Impactonderzoek’ corona van branchevereniging VHG

‘Impactonderzoek’ corona van branchevereniging VHG

Delen

Branchevereniging VHG heeft een tweede ‘impactonderzoek corona’ uitgevoerd. Hieruit komt naar voren dat ondernemers in de groenbranche vooral uitstel van betaling van belastingen aanvragen.

Aan het onderzoek namen driehonderdertig bedrijven deel. Ook van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) maakt een deel (6 procent) van de groenbedrijven die de vragenlijst invulde, gebruik. Een klein percentage (2 procent) doet een beroep op de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (Tozo).

De deelnemende bedrijven voelen net als bij de vorige peiling (maart 2020) de negatieve effecten van de corona-aanpak. “Vooral bij interieurbeplanters en hoveniers is dat het geval. Zorgen zijn er over het najaar. Als het aantal nieuwe aanvragen nog verder daalt, zal dat komend najaar leiden tot minder werk, dus minder omzet en werkgelegenheid. De groenbedrijven hopen daarom dat de steunmaatregelen ook dit najaar beschikbaar zijn.”

De meeste bedrijven hebben hun bedrijfsprocessen inmiddels aangepast aan de RIVM-richtlijnen en/of scherpen deze nog verder aan op basis van het landelijke protocol ‘Samen Veilig Doorwerken’, waaraan ook VHG zich heeft verbonden. “Op basis van dit protocol heeft VHG een overzichtelijke handreiking gemaakt voor bedrijven in de groenbranche. Bijna 90 procent van de deelnemende bedrijven maakt daar dankbaar gebruik van. Ruim 60 procent gebruikt ook de overige informatie en hulpmiddelen die de branchevereniging biedt. Velen zijn tevreden over deze dienstverlening.”

Branchevereniging VHG behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal elfhonderd bedrijven aangesloten. Zij zijn actief in de aanleg, renovatie en het onderhoud van particuliere en bedrijfstuinen, openbaar groen, dak- en gevelbegroening, interieurbeplanting en het boomspecialistische onderhoud.

www.vhg.org

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand