Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Gids helpt kantoorwerkers ‘veilig terug naar de werkplek’

,

Gids helpt kantoorwerkers ‘veilig terug naar de werkplek’

Delen

Vastgoedadviseur Cushman & Wakefield lanceert een ‘Veilig-terug-naar-de-werkplek’-gids’. “Wereldwijde kennis gebundeld voor een veilige, kostenefficiënte en gezonde terugkeer naar kantoor”, aldus CEO Jeroen Lokerse op de website van het bedrijf.

Cushman & Wakefield lanceert wereldwijd een uitgebreide handleiding voor kantoorgebruikers en kantoorinvesteerders voor een veilige en gezonde terugkeer naar kantoor. “Dit initiatief volgt op de lancering van 6 Feet Office, het nieuwe werkplekconcept voor de anderhalve-meter-samenleving dat op 9 april door het bedrijf is gelanceerd”, schrijft Lokerse. “De bijbehorende ‘Recovery Readiness’ gids helpt bedrijven en organisatie zich voor te bereiden op de terugkeer naar kantoor zodra de beperkende maatregelen rondom de COVID-19-uitbraak versoepelen. In de implementatie van het concept staan kostenefficiëntie, flexibiliteit, veiligheid en gezondheid centraal.”

De Veilig-terug-naar-de-Werkplek gids is volgens Lokerse gemaakt door de werkplekexperts en toponderzoekers van Cushman & Wakefield en deels ook gebaseerd op de inzichten en ervaringen die het bedrijf heeft opgedaan in China. Bij de versoepeling van de maatregelen in dit land heeft Cushman & Wakefield in een joint venture met Vanke Service, meer dan een miljoen medewerkers van meer dan tienduizend bedrijven begeleid bij de veilige en gezonde terugkeer naar in totaal zo’n 80 miljoen vierkante meter kantoorvloer.

De werkplekadviseurs van Cushman & Wakefield wijzen erop dat, hoewel de implementatie er voor elke organisatie anders uit zal zien, de principes op praktisch elke gebruiker en eigenaar van kantorenvastgoed toepasbaar zijn. “De gids beschrijft uitgebreid ‘The Safe Six External Link’ checklist (onderaan dit artikel) voor het creëren van gezonde en veilige kantoorwerkplekken in de anderhalve-meter-samenleving:

  1. Gebouwvoorbereiding: voer reinigingsplannen, inspecties, HVAC en mechanische controles uit;
  2. Bereid je medewerkers voor: ontwikkel beleid op wie wanneer terugkeert en organiseer de interne communicatie;
  3. Toegangscontrole: handhaaf protocollen voor veiligheids- en gezondheidscontroles, gebouwrecepties, liften en het bezoekersbeleid;
  4. Maak een anderhalve-meter-plan: verruim de werkplekken en organiseer de loopstromen;
  5. Verminder contactpunten en verhoog de schoonmaak: maak richtlijnen voor een open-deuren-beleid, clean desks, veilige catering en frequentere schoonmaak;
  6. Creëer vertrouwen – erken onzekerheden en mogelijke angsten onder medewerkers bij de terugkeer naar kantoor. Luister, wees transparant, houd vinger aan de pols met betrekking tot het functioneren van de nieuwe werkomgeving en zorg dat medewerkers zich veilig en welkom voelen.”

De ‘Veilig-terug-naar-de-Werkplek’ gids is hier te downloaden.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie