Home > Productnieuws > ‘Oplossing voor social distancing’

‘Oplossing voor social distancing’

Delen

Het Amsterdamse bedrijf SmartEagle heeft een oplossing ontwikkeld voor ‘social distancing’. De SmartEagle Distance Sensor meet of personen wel anderhalve meter afstand houden van elkaar en geeft een signaal af wanneer deze afstand in gevaar komt.

De SmartEagle Distance Sensor meet met een netwerk van optische sensoren de afstanden tussen personen. Per sensor wordt het aantal personen én hun onderlinge afstand vastgesteld. De gegevens van de verschillende sensoren worden gecombineerd om te valideren dat de onderlinge afstand voldoet aan de gestelde eisen.

“De resultaten zijn direct beschikbaar via een dashboard en diverse messaging services”, aldus het bedrijf. “Denk hierbij aan een melding op je telefoon, een stoplicht dat op oranje of rood springt of een omroepbericht. Behalve in kantoren kan de oplossing ook ingezet worden in winkels, scholen, theaters en andere (openbare) gelegenheden.”


Het grote voordeel van de sensoren is volgens de woordvoerder dat ze direct het aantal personen op locatie kunnen meten, zonder dat de personen een smartphone of ander device bij zich hoeven te hebben. “De SmartEagle Distance Sensor is eenvoudig te installeren aan het plafond, is draadloos en levert realtime meetresultaten. De oplossing is snel op te schalen en kan uiteindelijk ook voor andere doeleinden dienen, zoals het vinden van vrije werkplekken.”

Arend van de Stadt, CEO van SmartEagle: “Onze bestaande oplossing voor het vinden van vrije werkplekken en het monitoren van de bezetting hebben we met een kleine aanpassing geschikt gemaakt voor het monitoren van de anderhalve meter afstand. Zo kan op drukke plaatsen binnen de kantooromgeving, zoals in de kantine en bij de receptie, in de gaten gehouden worden of de regel nog steeds in acht genomen wordt. Een melding aan de aanwezige personen kan dan duidelijk maken dat ze meer afstand moeten nemen of beter later terug kunnen komen.”

www.smarteagle.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand