Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Terug naar het cellenkantoor?

Terug naar het cellenkantoor?

Delen

Gaan we terug naar het cellenkantoor? Het is een mogelijkheid die geopperd wordt in een Volkskrant-artikel over de ‘anderhalve meter-economie’ die wellicht de komende tijd zal ontstaan als gevolg van de coronacrisis.

Momenteel werken we vrijwel allemaal vanuit huis. Maar hoe gaat dat straks, als de coronamaatregelen (hopelijk)ietwat versoepeld gaan worden? In het Volkskrant-artikel wordt terecht gesteld dat het lastig is om op kantoor de vooralsnog cruciale anderhalve meter afstand te bewaren. Volgens Wim Pullen van kenniscentrum Center for People and Buildings (CfPB) in Delft hebben werkgevers zo beknibbeld op ruimte dat er per werkende nog zo’n 0,7 werkplek over is. Daarmee wordt afstand bewaren in veel kantoren een ondoenlijke zaak, zo staat in het Volkskrant-artikel te lezen.

Volgens Wendel Post van Arbo Unie, die ook geraadpleegd is door de Volkskrant, biedt de huidige situatie de gelegenheid om opnieuw na te denken over het kantoor, die in de tekst betiteld wordt als ‘intensieve vorm van menshouderij’. Post verondersteld dat de huidige crisis wel eens ‘het laatste zetje’ kan zijn richting het traditionele cellenkantoor.

Volgens Toby Ellson van Ernst & Young is dat te snel geredeneerd. Want er zijn tal van ruimtes die dan nog steeds een probleem zouden opleveren, zoals de kantine en de lift. Bovendien is het natuurlijk nog maar de vraag of kostenintensieve structurele oplossingen zoals ingrijpende verbouwingen van kantoorruimtes werkelijk de door gebouweigenaren gekozen oplossing gaat zijn voor wat – hopelijk – een tijdelijke situatie is.

Het interessante Volkskrant-artikel – dat overigens nog veel meer aspecten bespreekt dan de werkvloer – is hier te lezen: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/hoe-ziet-de-anderhalvemetersamenleving-eruit-de-dilemma-s-van-de-luchtvaart-tot-het-onderwijs~bc2b8663/

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie