Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > ‘Neem deel aan commissie herziening NEN 1824’

‘Neem deel aan commissie herziening NEN 1824’

Delen

Uw hoofd staat er misschien even niet naar. Maar straks, als het hele coronagebeuren achter de rug is, is het wel degelijk van belang: de update van de norm NEN 1824. Het Nederlandse Normalisatieinstituut NEN vraagt belanghebbenden om mee te praten over de veranderingen.

Eind vorig jaar organiseerde NEN reeds de eerste informatiebijeenkomst over de nationale norm NEN 1824 ‘Oppervlakte van kantoorwerkplekken’. Met de aanwezigen is toen besproken of deze norm toe is aan een herziening. De conclusie van de middag was dat deze norm inderdaad toe is aan herziening omdat de manier van werken in een kantooromgeving is veranderd in de afgelopen jaren. Zo is het gebruik van flexibele werkplekken en kantoortuinen beduidend toegenomen.

Je zou het in de huidige periode van noodgedwongen thuiswerken bijna vergeten, maar nog geen maand geleden stond de kantoortuin opeens in het centrum van de aandacht. Dit naar aanleiding het KRO-NCRV programma De Monitor. In de uitzending werd bekendgemaakt dat Nederlandse bedrijfsartsen veel klachten krijgen over het werken in een kantoortuin, een open kantoorruimte met meer dan acht collega’s.

In de uitzending werd de mogelijkheid geopperd om de norm over oppervlakte van kantoorwerkplekken – NEN 1824 – als handvat te gebruiken om de werkplek in te richten. Deze geluiden maken meepraten over de herziening volgens NEN alleen maar belangrijker.

In normcommissies zijn verschillende marktpartijen vertegenwoordigd met ieder een belang in relatie tot het onderwerp. NEN streeft naar een evenwichtige samenstelling van de normcommissie en nodigt daarom verschillende belanghebbenden uit om input te leveren. NEN 1824 is van belang voor onder andere werkgevers, werknemers, arbodiensten, fabrikanten en importeurs van kantoormeubilair, architecten en projectontwikkelaars. Alle belanghebbende partijen zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de herziening van NEN 1824. Met de normcommissie wordt een projectplan inclusief begroting afgestemd voordat de herziening van start gaat.

www.nen.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie