Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Bomen op het dak

Bomen op het dak

Delen

Herinnert u zich nog de bijdrage van Mvrdv aan de Expo 2000 in Hannover? Het drukbezochte paviljoen stond vol bomen. Dat Mvrdv nog altijd iets met bomen heeft, bewijst een actueel project in Rotterdam. Momenteel worden op het nieuwe depot van Boijmans van Beuningen 75 bomen geplaatst.

Corana of geen corona. De meerstammige grote berken worden de komende twee weken door BAM Bouw en Techniek met een speciale kraan 35 meter omhoog getakeld en vervolgens geplant op het dak van Depot Boijmans Van Beuningen. Hier worden de bomen onderdeel van een groen dakbos met restaurant en spectaculair uitzicht over de stad.

Het paviljoen van Mvrdv op de Expo 2000.

Het bos is ontworpen samen met MTD landschapsarchitecten uit Den Bosch. De gekozen boom is de Betula pubescens, een zachte berk die maximaal tien meter hoog wordt en goed bestand is tegen de weersomstandigheden op het dak. De bomen zijn tussen de 10 en 15 jaar oud en zijn de afgelopen 3 jaar door boomkwekerij Ebben voorbereid op de nieuwe locatie op hoogte. Een speciaal watersysteem zorgt ervoor dat de bomen nooit droog staan.

www.mvrdv.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie