Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > CAO-onderhandelingen afgebroken wegens corona-crisis

CAO-onderhandelingen afgebroken wegens corona-crisis

Delen

In verband met het coronavirus en de onzekerheid over de bedrijfseconomische positie van de leden heeft het bestuur van branchevereniging CBM en de onderhandelingsdelegatie besloten de CAO-onderhandelingen voor de meubelsector voorlopig op te schorten.

Eind vorig jaar zijn werkgevers niet tot overeenstemming gekomen met vakbonden over een CAO voor 2020, ondanks een serieus voorstel op de belangrijke thema’s loon, duurzame inzetbaarheid, functiegebouw en flexibiliteit. “Na informeel overleg bleek er voldoende basis om met elkaar verder te praten op 27 maart”, aldus een woordvoerder.

“Nadat deze afspraak was gemaakt deed het coronavirus zich voor en kunnen we op geen enkele manier meer om de gevolgen heen. Hoe diep en hoe lang deze crisis ons allen zal raken is op dit moment moeilijk in te schatten, anders dan dat gesteld kan worden dat iedereen de gevolgen ervan ondervindt.”

“De overheid treft weliswaar de nodige maatregelen, maar zolang we de gevolgen niet kunnen inschatten, vindt CBM het niet verstandig om afspraken te maken over een nieuwe CAO.”

CBM zet de komende tijd in op het ondersteunen van de leden in deze crisistijden. “Zodra we ons in rustiger vaarwater begeven, zullen we ons beraden op een nieuwe inzet, alvorens we de onderhandelingen voortzetten.”

www.cbm.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie