Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Gezocht: Rijksbouwmeester

,

Gezocht: Rijksbouwmeester

Delen

Corona of geen corona, de wereld draait natuurlijk gewoon door. Ook bij het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). Men zoekt er een nieuwe Rijksbouwmeester.

De reden hiervoor is dat de termijn van Rijksbouwmeester Floris Alkemade op 1 september 2020 afloopt. De Rijksbouwmeester heeft als adviseur van het Rijk een onafhankelijke positie. Het Atelier Rijksbouwmeester zorgt bij het Rijksvastgoedbedrijf voor de ondersteuning van de Rijksbouwmeester.

“Gezocht wordt naar een toonaangevende architect met hart voor de publieke zaak”, Zo staat in de vacaturetekst die is geplaatst op de website van de Algemene Bestuursdienst. “Iemand met ruime ervaring in binnen- en buitenland met complexe vastgoedprojecten. Een inspirerende ontwerper met een integrale blik die de samenhang tussen het fysieke en sociale domein weet vorm te geven en te bewaken.”

De functie van Rijksbouwmeester bestaat al 200 jaar. Belangrijkste taak van de Rijksbouwmeester is het adviseren over rijksvastgoed en ruimtelijke inrichtingsvraagstukken vanuit de ontwerpende disciplines architectuur, stedenbouw, erfgoed en landschapsarchitectuur. Daarnaast is de Rijksbouwmeester het boegbeeld van de vakwereld en het architectuuronderwijs. Ook is de Rijksbouwmeester voorzitter van het College van Rijksadviseurs.

https://www.rijksvastgoedbedrijf.nl/

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand