Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Van Eycks kleuren binnenkort in Design Museum Gent

Van Eycks kleuren binnenkort in Design Museum Gent

Delen

In Design Museum Gent zou op vrijdag 13 maart een prestigieuze tentoonstelling over vernieuwend en divers kleurgebruik openen. In verband met de coronacrisis is het museum evenwel tot nader order gesloten. Van uitstel komt echter geen afstel, zo is de verwachting.

Bij de expositie vertrekt het museum vanuit Van Eycks ongeziene kleurschakeringen om te tonen wat kleur betekent voor hedendaagse designers. “Verwacht een totaalervaring met een pigmentpromenade en belevingskamers die al je zintuigen prikkelen. Een tentoonstelling die heden en verleden verbindt in het kader van het themajaar ‘OMG! Van Eyck was here'”, aldus de organisatie van de tentoonstelling.

Het uitgangspunt van de expositie ‘Kleureyck. Van Eycks kleuren in design’ is het bijzondere kleurgebruik van de Vlaamse Meester Jan van Eyck, dat na de restauratie van Het Lam Gods opnieuw ten volle zichtbaar werd. “Door het gebruik van olieverf en transparante, gekleurde glazuurlagen wist Van Eyck te komen tot een vernieuwende variëteit aan kleurschakeringen, helderheid en saturatie in zijn schilderijen. Hierop baseerde curator Siegrid Demyttenaere zich voor haar selectie van Vlaamse designers en internationale namen die een affiniteit hebben met kleur.”
De tentoonstelling zal bestaan uit drie delen: de Pigment Walk, de Onderzoeksprojecten en de Experience Rooms. “Bram Vanderbeke goot de tentoonstelling in een modulair ontwerp uit populierspaanderplaat.” De expositie is in Gent te zien tot 6 september.

Na Gent reist de expo door naar de Tripostal van Lille3000. Het wordt het sluitstuk van Lille World Design Capital 2020 en zal daar naar verwachting te zien zijn van 9 oktober 2020 tot 3 januari 2021.

www.designmuseumgent.be

 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand