Home > Geen categorie > Dataflex: ‘100 procent klimaatneutraal’

Dataflex: ‘100 procent klimaatneutraal’

Delen

Dataflex heeft opzienbarend nieuws. “Wij zijn verheugd u te kunnen meedelen dat Dataflex vanaf januari 100 procent CO2-neutraal is. Daarmee zijn we ‘s werelds eerste klimaatneutrale fabrikant van ergonomische werkplekaccessoires.”

De woordvoerder benadrukt dat Dataflex nu niet op de lauweren gaat rusten. “We zijn er nog niet. Koolstofneutraliteit is voor ons niet meer dan een belangrijke mijlpaal op weg naar een echt duurzaam bedrijf.”

Net als alle andere bedrijven veroorzaakt Dataflex CO2-uitstoot. “Dit komt vrij bij onze dagelijkse bedrijfsvoering zoals bij het verwarmen en verlichten van onze kantoren, zakenreizen maar vooral bij onze productieprocessen, vanaf de winning van grondstoffen tot het moment dat een product onze poorten verlaat.”

Dataflex is al geruime tijd bezig met het verminderen van de uitstoot. “Zo verminderen we bijvoorbeeld het energieverbruik in de kantoren, bedenken we slimmere productieprocessen en hebben we een retourneringsprogramma. Hierbij sturen klanten producten terug die ze niet meer nodig hebben en wij zorgen ervoor dat ze op de juiste manier worden gerecycled.”

Tegelijkertijd verzamelt het bedrijf al een tijdje gegevens over de eigen koolstofemissies, bijvoorbeeld door middel van levenscyclusanalyse (LCA) waarbij de milieu-impact van een product tijdens zijn levenscyclus wordt berekend. Nu het bedrijf in staat is de totale jaarlijkse koolstofuitstoot te meten van zowel de bedrijfsvoering als van de productie, is er besloten de totale emissie elk jaar te compenseren, te beginnen met de uitstoot voor 2019. “Dit betekent dat Dataflex nu een klimaatneutrale onderneming is.”

“Om onze uitstoot te compenseren, werken we samen met Trees for All en investeren we in een herbebossings- en natuurbeschermingsproject in het Kibale National Park in Oeganda. Het project is zowel VCS (Verified Carbon Standard) als CCB (Climate, Community & Biodiversity) gecertificeerd, wat garandeert dat de herbeplanting van het project de beoogde positieve impact op het milieu zal hebben. Het Kibale-project heeft ook een positieve invloed op de biodiversiteit van het regenwoud en het leven van de lokale bevolking.”

Het doel van Dataflex is nu om de koolstofuitstoot verder te reduceren, zodat het bedrijf elk jaar minder hoeft te compenseren. “Ons uiteindelijke doel is om helemaal geen uitstoot meer te veroorzaken, zodat ook geen compensatie nodig is. Om dit te bereiken zal er een sterke focus zijn op het recyclen van producten: zo’n 95 procent van de milieu-impact van onze producten komt van het winnen van grondstoffen en de verwerking van gebruikte materialen. Het recyclen van die materialen zal die impact dus aanzienlijk verminderen.”

https://www.dataflex-int.com/

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand