Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Signify legt lat hoger op gebied gezondheid in kantoren

,

Signify legt lat hoger op gebied gezondheid in kantoren

Delen

Signify – het voormalige Philips Lighting – Signify legt de lat hoger voor gezondheid en welzijn in kantoren met nieuwe IoT-sensoren voor Interact Office. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

“Het is van cruciaal belang om medewerkers op kantoor comfortabel en gezond te houden”, aldus een woordvoerder. “Daarom lanceren we nieuwe Philips IoT-sensoren die gegevens verzamelen en versturen via het Interact Office geconnecteerde verlichtingssysteem en API’s voor monitoring van de omgeving. Met de nieuwe sensoren die worden gelanceerd, kunnen bedrijven hun kantooromgeving monitoren en de omstandigheden optimaliseren voor de gezondheid en het welzijn van hun medewerkers.”

De nieuwe sensoren monitoren de bezettingsgraad, het aantal personen, de temperatuur (op kamer- en bureauniveau), het geluidsniveau, het daglichtniveau en de relatieve luchtvochtigheid, en zijn voorzien van een Bluetooth-functie voor indoor positionering en navigatie. Het bundelen van deze sensormogelijkheden in één unit maakt het gebruik van meerdere sensoren overbodig en is ook veel voordeliger voor bedrijven. De mogelijkheid om de werkervaring op kantoor te differentiëren kan bijdragen aan het creëren van een gezonde werkplek en kan organisaties helpen het ziekteverzuim te beperken.

“Deze nieuwe sensoren zijn kleiner dan een luciferdoosje en kan men ter plekke eenvoudig upgraden met een simpele klik en omwisseling via een upgradebaar sensorslot, een unieke functie in een reeks professionele kantoorarmaturen van Philips. Het is niet nodig om de armaturen van het plafond te halen, omdat men de sensoren aan de voorkant van het armatuur kan monteren. Deze toekomstbestendige oplossing zorgt ervoor dat men de armaturen nu op elk ogenblik kan upgraden met verschillende sensoren. Dit geeft organisaties de flexibiliteit om te profiteren van een verbeterde functionaliteit in de toekomst of wanneer bijvoorbeeld een nieuwe huurder meer functionaliteit wil.”

Een van de klanten van Signify is EDGE, een bedrijf van OVG Real Estate. EDGE hecht veel waarde aan het welzijn, de duurzaamheid, het ontwerp en de technologie in alle gebouwen die het ontwikkelt, ook in de eigen gebouwen. “EDGE heeft samengewerkt met Signify vanaf de eerste disruptieve power-over-ethernet LED in het gebouw The Edge, tot de nieuwste innovatie op het gebied van lichtinfrastructuur die geïmplementeerd is in EDGE Olympic Amsterdam”, aldus Erik Ubels, CTO van EDGE. “Daardoor kunnen we de gezondheid en productiviteit van de gebruikers van een gebouw bevorderen door middel van technologie. De uiterst nauwkeurige lokalisatie en de superieure mogelijkheden om mensen te tellen, stellen ons in staat om de gebruikerservaring en het facilitair beheer in onze gebouwen te optimaliseren. De nieuwe mogelijkheden voor monitoring van de omgeving dragen extra bij aan het welzijn van onze medewerkers.”

De nieuwe Philips-sensoren voor Interact Office zullen in mei beschikbaar zijn.

www.signify.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand