Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > BNO benoemt twee ereleden

BNO benoemt twee ereleden

Delen

Nicole Uniquole en Conny Bakker zijn benoemd tot erelid van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO). Circulair expert Conny Bakker wordt officieel geïnstalleerd tijdens Design Beyond Generations op 9 april. Het erelidmaatschap van designcurator Nicole Uniquole wordt bekrachtigd in de setting van Masterly tijdens de Milan Design Week van 16 tot en met 21 juni in Milaan.
De BNO benoemt regelmatig ereleden, vanwege hun grote verdiensten voor het vak en/of de vereniging. “De ereleden van de BNO maken prominent deel uit van de ontwerpgemeenschap, geven die gemeenschap extra reliëf, vormen er het hart en vaak ook de voorhoede van”, aldus een woordvoerder. “Ze zijn de voorbeelden en voorvechters, veelal zichtbaar en soms op de achtergrond. Ze zijn ambassadeurs voor de vakgemeenschap, die helpen om nog sprekender te vertellen over het ontwerpvak, de geschiedenis, de betekenis van ontwerp in de samenleving.”
Conny Bakker.
Conny Bakker is hoogleraar aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft, en een autoriteit op het gebied van duurzaam ontwerpen en circulair productontwerp. Haar onderzoeksgebied is ‘Design for the Circular Economy’. Ze verkent en ontwikkelt ontwerpmethoden en -strategieën voor de verlenging van de levensduur van producten, hergebruik, herfabricage en recycling, en de bedrijfsmodellen die deze strategieën mogelijk maken.
Als bevlogen en verbindend organisator heeft Nicole Uniquole talrijke designers een eersteklas podium geboden om hun werk te tonen. Sinds de jaren ’90 is zij internationaal actief als designcurator, conceptontwikkelaar en tentoonstellingsmaker, waarbij zij op onnavolgbare wijze uiteenlopende werelden weet te verbinden. Inmiddels heeft Nicole wereldfaam verworven door haar Masterly-tentoonstellingen, waarbij ze hedendaags design combineert met het werk van oude meesters. In juni organiseert zij een nieuwe editie van Masterly – The Dutch in Milan tijdens de Salone del Mobile in de Italiaanse stad, en in 2021 vindt een nieuwe editie plaats van Masterly The Hague.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand