Home > Productnieuws > Vloer, Wand & Plafond > Parket Alliance lanceert website

Parket Alliance lanceert website

Delen

Tien groothandels, producenten en importeurs van parket, gebundeld in de branchevereniging Parket Alliance, hebben recent de website www.real-wood.nl gelanceerd. “De website is bedoeld om meer bekendheid te genereren voor de unieke voordelen en eigenschappen van een houten vloer.”

Niet alleen de bekende aspecten zoals sfeer, levensduur en uitstraling worden benadrukt, maar vooral ook de eigenschappen op het gebied van milieu en duurzaamheid komen op de website aan de orde. “Gangbare vloeren van bijvoorbeeld beton, laminaat of PVC veroorzaken stuk voor stuk forse CO2-uitstoot. Hout slaat juist tijdens de groeifase van jonge aanplant tot volwassen bomen enorme hoeveelheden CO2 op! Na de oogst en productie van vloerdelen houdt de houten vloer de opgeslagen CO2 vast. Daarmee onderscheidt de houten vloer zich zeer positief ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat- en vooral de milieubelastende kunststof- en pvc-vloeren.”
De Parket Alliance hanteert het Real Wood-label als eigen keurmerk. “Het overgrote deel van het hout onder dit label is afkomstig uit verantwoord beheerde Europese bossen. Real Wood staat voor duurzame houtoogst, waarbij het credo ‘één boom oogsten, twee bomen aanplanten’ in de praktijk wordt toegepast.” De Alliance-leden werken samen met hun afnemers om consumenten te attenderen op het label én de (milieu)voordelen van de houten vloer.

De nieuwe website is puur informatief en biedt daarom ook geen webshop of winkelzoekfunctie. “De Parket Alliance heeft enkel en alleen als doel informatie over de houten vloeren te verstrekken. Voor individueel advies en verkoop verwijst de branchevereniging naar de parketspeciaalzaak.”

www.parketalliance.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie