,

Hostel als bergdorp

Delen

In de voormalige Sint-Rita kerk in Amsterdam-Noord opent BUNK op 5 maart de deuren. Na een grondige verbouwing heeft het monumentale gebouw plek voor driehonderd gasten. Het interieur van het hotel/hostel is geïnspireerd op een Italiaans bergdorp. (Foto’s: Wouter van der Sar)

“Met de compacte kamers en Pods, de levendige gedeelde ruimtes en het gratis culturele aanbod richt BUNK zich op verbinding met de buurt én de wereld”, aldus een woordvoerder.
“Om reizigers een unieke ervaring te bezorgen heeft BUNK vijftig Pods ontwikkeld. Dit zijn doordacht ingerichte cabines waarin je maximale privacy combineert met minimale kosten.”

In de buik van de kerk is een atrium gemaakt waarin de 107 compacte kamers als huisjes in een Italiaans bergdorp door de ruimte zweven. “Iedere kamer heeft de functionaliteiten van een complete hotelkamer, maar door de slimme inrichting is er veel minder ruimte nodig.”

Voorts presenteert BUNK een uitgebreid cultureel programma, altijd gratis. “Een compleet ingerichte online geluidsstudio staat open voor lokaal en internationaal DJ- en podcast-talent. En een artist-in-residence programma geeft creatieve movers & shakers de ruimte om zonder tijdsdruk, financiële druk of tegenprestatie mooie dingen te maken.”

BUNK focust volgens de woordvoerder bewust de aandacht op de historische architectuur van deze voormalige kerk. “Met kunstwerken, lichtinstallaties, bewust gecreëerde zichtlijnen en een – soms verwonderende – routing worden de monumentale highlights geaccentueerd. Bovendien vindt BUNK het belangrijk het gebouw deel terug te geven aan de buurt. De gratis toegankelijke co-working, co-meeting, co-hangout bibliotheek is een diepe buiging naar voorbije jaren, toen het gebouw dienst deed als buurtbieb. In 1943 is het gebouw gebombardeerd. Ter nagedachtenis aan die gebeurtenis is er een monument opgericht.”

BUNK slaat volgens de initiatiefnemers de brug tussen hotels en hostels. “In een historische ambiance vinden vrienden van ver én dichtbij een speelse, optimistische en kwalitatieve ho(s)telervaring voor een eerlijke prijs.” In 2019 won BUNK – dat al een vestiging in Utrecht heeft – de award ‘Beste nieuwe horecaconcept’ van Entree Awards.

www.bunkhotels.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand