Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Whitepaper over zit-sta-bureaus

,

Whitepaper over zit-sta-bureaus

Delen

Het gaat dezer dagen voortdurend over de gezondheid van kantooromgevingen. Een goed moment, dus, om nog even de aandacht te vestigen op een Whitepaper dat recentelijk werd gepubliceerd door onderzoeksconsortium Healthy Workplace. De publicatie gaat over zit-sta-werkplekken.

Zit-sta-bureaus werden lange tijd gezien als een hulpmiddel voor mensen met rugproblemen. Op aanvraag, met een briefje van de bedrijfsarts, werd er dan een zit-sta bureau aangeschaft, dat vervolgens toebedeeld was aan slechts één persoon. “Gelukkig veranderen de tijden en leert onderzoek en ervaring ons dat zit-sta bureaus evenzeer geschikt zijn voor mensen zonder rugklachten”, aldus een woordvoerder. “Verhoogde productiviteit, meer beweging en meer energie zijn allemaal zaken die gelinkt worden aan zit-sta-bureaus.”

Kritische geluiden zijn er ook, zo benadrukt de woordvoerder. “Zo wordt er te veel nadruk gelegd op het staand werken, in plaats van de afwisseling in houding waar het eigenlijk om gaat. Ook zitten er commerciële belangen van meubelfabrikanten achter sommige publicaties. Ondanks dit soort kritiek zijn zit-sta bureaus een positieve innovatie, mits er optimaal gebruik van wordt gemaakt. Die ‘mits’ is cruciaal, want anders is een zit-sta-bureau een (iets) duurder bureau zonder meerwaarde.”

Healthy Workplace deed de afgelopen jaren onderzoek naar de praktijk rondom zit/sta-bureaus. De belangrijkste uitkomsten zijn, samen met inzichten uit andere onderzoeken, in deze whitepaper uitgewerkt tot een leidraad voor de praktijk. “Deze leidraad combineert drie routes van een gezonde werkomgeving naar gezond gedrag: faciliteren, stimuleren en leren. Na een toelichting op gezondheidseffecten van zitten en de noodzaak om de implementatie te benaderen als een gedragsverandering, wordt achtereenvolgens ingegaan op het faciliteren, leren en stimuleren van optimaal gebruik van zit-sta-bureaus.”

https://healthy-workplace.nl/portfolio-item/het-zit-sta-zit-sta-zit-sta-bureau/

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand