Home > Productnieuws > Vloer, Wand & Plafond > Kvadrat in Rijksmuseum

Kvadrat in Rijksmuseum

Delen

In het Rijksmuseum in Amsterdam is momenteel de expositie ‘Caravaggio-Bernini. Barok in Rome’ te zien. Een speciale rol is weggelegd voor stoffenfabrikant Kvadrat.

De expositie gaat over het ontstaan van de barok in Rome met in de hoofdrol schilder Caravaggio en beeldhouwer Bernini. De tentoonstelling vertelt het verhaal over het enorme artistieke élan in Rome en de radicale vernieuwingen in de kunst, ruwweg tussen 1600 en 1640. Leidraad bij de tentoonstelling zijn de voornaamste termen uit het artistieke vocabulaire van die tijd, begrippen als verwondering (meraviglia), levendigheid (vivezza), beweging (moto), scherts (scherzo) of afschuw (terribilità).

Een mooie bijrol is er voor Kvadrat. Tenstoonstellingsmakers Simone Farresin en Andrea Trimarchi van Studio Formafantasma in Amsterdam kozen voor de warmgekleurde stoffen van Kvadrat om de juiste atmosfeer te realiseren in de tentoonstellingszalen.

www.kvadrat.dk

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand