Home > Branche > Nieuws > Corona-virus (nog) geen probleem voor voorraden

,

Corona-virus (nog) geen probleem voor voorraden

Delen

Het coronavirus heeft nog geen consequenties voor de voorraden. Dat meldt ACP, leverancier van stoelen en stoel-onderdelen, in een schrijven aan de relaties.

“Normaal gesproken zou iedereen in China vorige week weer beginnen met werken na een fijne nieuwjaarsvakantie”, aldus een woordvoerder van ACP. “Dit liep helaas anders. De overheid besliste dat de hele bevolking pas op zijn vroegst weer op 10 februari aan het werk mocht. De praktijk wijst echter anders uit. Verschillende leveranciers starten op verschillende momenten pas weer op. Een aantal is reeds begonnen en een aantal begint op andere data, oplopend tot eind van de maand februari. Dat is nu de situatie.”

Bij het bedrijf in Dronten gaat men er van uit dat de onzekerheid rondom het coronavirus nog wel even voortduurt aangezien het zich nog steeds verspreidt. “Beurzen worden voor onbepaalde tijd vooruit geschoven en er wordt zelfs gesproken om schepen uit de vaart te nemen omdat er even geen export plaatsvindt. Dit kan schaarste en hogere prijzen tot gevolg hebben, al weten we ook hier niet wat de omvang zal zijn. In het uiterste geval kunnen artikelen uitverkocht raken.”

Vooralsnog is er bij ACP echter niets aan de hand. De voorraden zijn op niveau. “Er komen ook nog steeds goederen binnen. Wel kan het gaan voorkomen dat levertijden iets gaan oplopen. Voor ons is het nu belangrijk om deze ontwikkelingen op de voet te volgen.”

Het bedrijf uit Dronten meldt dat het zijn relaties op de hoogte zal houden van alle ontwikkelingen.

www.acpi.nl 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie