Home > Productnieuws > Vloer, Wand & Plafond > Nieuwe collectie van Forbo

Nieuwe collectie van Forbo

Delen

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in het inspirerende IJver in Amsterdam werd deze week een nieuwe Forbo-collectie gepresenteerd. “De nieuwe Allura-collectie is gemaakt met Hollandse passie”, aldus de vloerenfabrikant. “Een duurzame designvloer voor elk denkbare toepassing en verwachting.”

De nieuwe Allura-collectie bestaat uit luxe vinylplanken en -tegels. De Design Studio van de vloerproducent heeft de manier waarop mensen werken, leven, ontspannen, leren en spelen als uitgangspunt genomen bij het ontwikkelen van haar collecties & designs. “Zo ziet Forbo bijvoorbeeld dat modulariteit steeds belangrijker wordt in het creëren van gebouwen en ruimtes. De nieuwe Allura collectie speelt daar sterk op in met loslegsystemen, die weer makkelijk te verwijderen zijn. Daarnaast zijn hergebruik en duurzaamheid natuurlijk cruciaal in deze tijd. Forbo heeft daarom een recycleprogramma opgezet voor de terugname van zowel snijafval als gebruikte Allura-vloeren.”

De nieuwe Allura collectie wordt niet alleen in Nederland ontworpen, maar ook geproduceerd. “En wel volgens de hoogste kwalitatieve standaarden.” De nieuwe Allura-collectie telt zes series, die elk een grote variëteit aan dessins en kleuren vertegenwoordigen. “Denk aan fraaie houten, stenen en betonnen. Allura Flex is de zeer populaire tegel die met enkel fixeerlijm wordt geinstalleerd, Allura Ease een loslegtegel die geheel los gelegd wordt, Allura Click Pro betreft een kwaliteits kliktegel, Allura Dryback is ijzersterk, betrouwbaar en kent de grootste keuze in kleur en dessins en het akoestische Allura Decibel, tenslotte, zorgt dat geluidsoverlast wordt tegengegaan.”

Alle Allura-vloeren hebben volgens Forbo een ongekende dimensie-stabiliteit, kennen geen patroonherhaling (wat de aanblik zeer natuurgetrouw maakt) en leveren stuk voor stuk langdurige prestaties. “De hoogwaardige productietechniek maakt specifieke ontwerpen en uitvoeringen mogelijk, zoals zeer lange, brede of smalle planken, Hongaarse punten, visgraatvormen en natuurgetrouwe embossing (relief, red.) in uiteenlopende structuren.”


www.forbo-flooring.nl/allura

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie