Home > Overig nieuws > Materialenpaspoort voor gemeenten

Materialenpaspoort voor gemeenten

Delen

Een van de voorwaarden om werkelijk circulair te kunnen zijn in de gebouwde omgeving, is het vastleggen van alle gebruikte materialen in een project in een materialenpaspoort. Om dit doel te verwezenlijken werd enige jaren geleden Madaster opgericht, een ‘kadaster voor materialen’. De organisatie reikte onlangs een Oorkonde Materialenpaspoort uit aan vijf gemeenten.

Deze gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) kregen een Madaster Oorkonde aangeboden omdat ze voor minimaal een van hun gebouwen een materialenpaspoort hebben ontwikkeld. Een materialenpaspoort heeft als doel om meer inzicht te krijgen in de materiële, circulaire en financiële waarde van het betreffende gebouw. In totaal hebben dertien gemeenten gedurende het traject MRA-Materialenpaspoort een oorkonde ontvangen. Middels deze samenwerking willen MRA en Madaster de circulaire bouweconomie in de regio stimuleren.

Wethouder M. Sikkes-van den Berg reikte tijdens de tweede regiobijeenkomst ‘Gebouwen als grondstoffendepots’ aan de gemeenten Beemster, Bloemendaal, Huizen, Uitgeest en Purmerend een Oorkonde Materialenpaspoort uit. De deelnemers ontvingen deze oorkonde omdat ze voor minimaal een van hun gebouwen een materialenpaspoort hebben ontwikkeld.

“Het materialenpaspoort draagt bij aan het hergebruik van bouwmaterialen in de toekomst en is daarom een belangrijk instrument om dit hergebruik verder te bevorderen” aldus wethouder Van Meekeren van de gemeente Purmerend

www.madaster.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie