Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Laatste kans: Braziliaans ontwerp in Gent

Laatste kans: Braziliaans ontwerp in Gent

Delen

U heeft nog krap een weekje de kans om in Designmuseum Gent het interieurhart op te halen in de prachtige tentoonstelling over Lina Bo Bardi en Giancarlo Palanti. De tenstoonstelling is te zien tot en met zondag 16 februari.

Lina Bo Bardi en Giancarlo Palanti. Studio d’Arte Palma 1948-1951 brengt een ode aan de Italiaans-Braziliaanse architect Lina Bo Bardi. De tentoonstelling focust op meubels uit de Studio d’Arte Palma, opgericht door Lina Bo Bardi en de Italiaanse architect Giancarlo Palanti. De expo, geproduceerd door Nilufar Gallery uit Milaan in samenwerking met het Instituto Bardi / Casa de Vidro is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar de meubelontwerpen van Lina Bo Bardi, een deel van haar oeuvre dat vaak over het hoofd wordt gezien.

De tentoonstelling presenteert de grootste collectie Bo Bardi-meubels ooit samengebracht en toont het vergeten werk van Giancarlo Palanti. Veel van de tentoongestelde stukken, vooral stoelen en fauteuils, zijn zeldzame objecten afkomstig uit Brazilië. Zowel iconisch en alledaags, werden ze ontworpen voor een specifiek doel en een bepaalde context. Ze vormen een krachtige uitdrukking van de genereuze en alomvattende ontwerpfilosofie van Lina Bo Bardi.

In het kader van deze tentoonstelling wordt in DING Vitrine (Drabstraat 2) een selectie jonge Belgische ontwerpers gepresenteerd die zich laten inspireren door de ideeën en de praktijk van Lina Bo Bardi.

De tentoonstelling is nog te zien tot en met 16 februari in Designmuseum Gent.

https://www.designmuseumgent.be/

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie