Home > Productnieuws > Verlichting > Duitse expositie over aanpasbare verlichting

Duitse expositie over aanpasbare verlichting

Delen

Het is zo logisch dat je bijna zou vergeten dat het ooit natuurlijk bedacht is: het feit dat je lichtbronnen kunt richten op een bepaalde plek. In het Duitse Hamburg is momenteel een tentoonstelling te zien over de gechiedenis van deze mogelijkheid.

Elke hoek van het Museum für Kunst und Gewerbe Hamburg is in het kader van de expositie ‘100 Jahre lenkbares Licht. Ursprung und Aktualität beweglicher Beleuchtung’ – letterlijk – verlicht. De tentoonstelling volgt het spoor van aanpasbare verlichting terug naar de eerste experimenten op dit gebied, aan het begin van de 20e eeuw.

De Hamburgse expositie toont een groot scala aan armaturen. Toegegeven: het is vanuit Nederland een eindje rijden. Maar voor echte lichtliefhebbers is de afstand waarschijnlijk geen probleem. De expositie is te zien tot en met 1 juni 2020.

https://www.mkg-hamburg.de

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie