Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Ode aan Martin Visser

Ode aan Martin Visser

Delen

Dit jaar viert Spectrum Design het 60-jarig jubileum van de meubelcollectie die toonaangevend vormgever Martin Visser (1922-2009) in 1960 maakte. Om zijn bijdrage aan de Nederlandse designgeschiedenis te eren, brengen bekende ontwerpers van nu een ode aan zijn werk.

Jan des Bouvrie, Richard Hutten, Carolina Wilcke & Reinier Bosch, Piet Hein Eek, Kiki van Eijk, Marcel Wanders en Sabine Marcelis maakten een nieuw ontwerp, geïnspireerd op een meubel van Visser. Het resultaat is ‘Tribute to Visser’. De ontwerpen zijn samen met het originele werk van Martin Visser vanaf 14 maart te zien in de tentoonstelling ‘De slaapbank die ogen opende’ in het Centraal Museum Utrecht.

In de jaren ’50 wordt Martin Visser hoofd van Spectrums designafdeling. Als een van Nederlands bekendste vormgevers verbindt hij belangrijke ontwerpers aan het meubelmerk onder wie Friso Kramer, Constant Nieuwenhuys, Benno Premsela en Gerrit Rietveld. De meubelcollectie die Visser in 1960 voor het merk ontwerpt, met de BR 02 slaapbank als bekendste icoon, blijkt een gouden greep. De slaapbank wordt een echte designklassieker en is, net als veel andere gewilde ontwerpen van Visser, nog altijd bij Spectrum in productie.

www.spectrumdesign.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie