Home > Productnieuws > Vloer, Wand & Plafond > Rockfon propageert WELL

Rockfon propageert WELL

Delen

Rockfon zet nieuwste ontwikkelingen WELL prominenter op de kaart. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

De WELL Building Standard, in 2016 in Nederland gelanceerd, certificeert gezonde gebouwen waarin werknemers gezond en fit kunnen blijven werken. “Dit certificaat stelt niet alleen eisen aan de luchtkwaliteit, licht, akoestisch en thermisch comfort in een gebouw, maar ook aan de waterkwaliteit, groene werkomgeving, voeding, beweging en geestelijke gezondheid”, aldus een woordvoerder.

“Langzaamaan raakt WELL bij steeds meer architecten in Nederland bekend en wordt het inmiddels bij verschillende bouwontwerpen toegepast. Bij de toeleverende industrie staat WELL helaas nog onvoldoende op de radar. Dit is voor Rockfon reden genoeg om de nieuwste ontwikkelingen rondom de WELL Building Standard prominent op de kaart te zetten.”

De WELL Building Standard is ontwikkeld door de International WELL Building Institute (IWBI), waarbij wordt gekeken naar omgevingsfactoren die schadelijk kunnen zijn voor de gebouwgebruiker, zoals giftige stoffen, onvoldoende daglicht en weinig beweging. Binnen WELL zijn tien ‘concepts’ vastgesteld, waarmee gecontroleerd kan worden of een gebouw aan gezondheidseisen voldoet. “Binnen de concepts vallen honderd features. Op basis van deze features kan een gebouw punten scoren, bijvoorbeeld voor lichtinval, akoestiek of temperatuur.”

De WELL-standard is niet alleen een certificering voor een gebouw, maar zorgt ook voor de verbetering van het gebruik van de werkplek, die elke 3 jaar wordt gecontroleerd voor een hercertificering. Rockfon pleit ervoor dat WELL meer bij de toeleverende bouwpartijen onder de aandacht komt. Georg Schöner is public affairs & sustainability manager bij Rockfon in Denemarken en hij is eveneens WELL Accredited Professional (AP). Schöner legt uit dat de WELL-certificering technische zaken voorschrijft zoals gezonde lucht, akoestiek en goede verlichting. “Hiermee kun je een werkplek inrichten die past bij de werkzaamheden van de medewerkers.”

Schöner geeft aan dat geluid, akoestiek en lichtreflectie belangrijke onderdelen zijn, die kunnen bijdragen aan een gezonde werkplek in kantoren. Zaken waarop een architect direct invloed heeft als hij werkplekconcepten ontwikkelt. “Producten van Rockfon zijn uitstekend toe te passen binnen de WELL-standard. We proberen de bouwsector ervan te overtuigen dat een kantoorpand veel meer is dan een gebouw waar werknemers een groot deel van de dag verblijven. Vaak wordt gezondheid en welbevinden meestal niet meegetaxeerd in de exploitatie, terwijl de bouwsector met een WELL-standard gefundeerde, ‘evidence-based’ prestatie-eisen in handen heeft, om een gezonde en comfortabele werkomgeving te realiseren”, zegt Schöner.

De WELL Building Standard is een prestatiegerichte methode om gebouwen te kunnen certificeren voor een gezonde en comfortabele werkomgeving. In Nederland worden de eerste kantoorgebouwprojecten opgeleverd die een WELL Silver, Gold of Platinum certificaat krijgen, de drie certificatieniveaus die een gebouw kan halen, afhankelijk van het aantal gescoorde punten op de gezondheidseisen die WELL stelt. Inmiddels worden ook pilots uitgevoerd voor appartementencomplexen, scholen en voor het transformeren van complexe stedelijke gebieden.

www.rockfon.be

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand