Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Gezond zitten en lekker werken

,

Gezond zitten en lekker werken

Delen

                                                   (Advertorial)

Bedrijven investeren vandaag de dag steeds meer in de gezondheid en vitaliteit van hun werknemers. Vooral bij kantoorbanen is dat niet gek, omdat je op een werkdag gemiddeld meer dan 10 uur zit. En te lang zitten is niet gezond. Dynamisch werken lijkt de oplossing. Maar hoe doe je dat? Score biedt een oplossing.

Een kantoorinrichting met dynamische werkplekken motiveert medewerkers om meer en vaker te gaan staan, anders te zitten en te bewegen, ofwel afwisselend staand en zittend werken. “Het maakt je productiever, creatiever en houdt je gezond en fit”, aldus een woordvoerder van stoelenfabrikant Score. Steeds meer bedrijven faciliteren dit dan ook. Er wordt bijvoorbeeld gekozen voor een bureaustoel die afgewisseld kan worden met een zadelkruk. “Voorwaarde is wel dat je beschikt over een verstelbaar zit/sta bureau.”

De zadelkrukken van Score bieden de mogelijkheid om gezond en lekker te werken. “Een zadelkruk kan voor velen een geschikte zitoplossing zijn. Als echte expert op het gebied van zitoplossingen delen wij graag alle ins en outs over onze zadelkrukken.”

Een groot aantal van de zadelkrukken van Score is uitgerust met een zogenoemd Balance-mechaniek. “Het unieke Balance-mechaniek zorgt ervoor dat het zadel subtiel naar alle kanten met je meebeweegt. Hierdoor blijven kleine spieren in beweging. Dit zorgt voor een sterk lichaam.” Ook is het Balance-mechaniek goed voor de rug. “Je kunt je werkhouding langer volhouden, hebt minder pijnklachten en blijft je kleine romp- en rugspieren trainen. Multifunctioneel dus.”

Er zijn diverse soorten zadelkrukken. Score hanteert in de basis twee zadelkrukken: de Amazone en de Jumper. De Amazone heeft een smalle zitting; de Jumper heeft juist een brede zitting. Iedereen kan hiermee de zadelkruk kiezen die het beste bij haar of hem past. Gebruik van een zadelkruk leidt volgens Score tot meer concentratie, energie en focus. “Wanneer je voor langere tijd op een stoel zit, kan dit leiden tot afgeknelde bloedvaten in je benen. Een zadelkruk voorkomt dit. Het geheim zit hem in de open heuphoek die het zadel creëert. Hierdoor komen ruggenwervels, nek en hoofd vanzelf in een gezonde verticale positie te staan. De open houding bevordert bovendien een optimale ademhaling en zorgt voor een betere doorbloeding en spijsvertering.”

Investering in een zadelkruk is daarmee voor iedereen een uitstekende oplossing. Medewerkers voelen zich beter. En ook voor werkgevers zijn er volop redenen om eens bij Score te informeren naar de mogelijkheden. “Een goede zitoplossing kost minder dan een dag ziekteverzuim”, aldus de woordvoerder.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie