Home > Productnieuws > Verlichting > Recordaantal bezoekers Groninger tentoonstelling Roosegaarde

Recordaantal bezoekers Groninger tentoonstelling Roosegaarde

Delen

Presence, het interactieve en lichtgevende landschap dat kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde speciaal voor het Groninger Museum ontwikkelde, is een groot succes. Zondag 12 januari sloot de expositie met  179.685 bezoekers.

Nog niet eerder werd een tentoonstelling in de zomerperiode zo druk bezocht. In totaal ontving het Groninger Museum ruim 324.000 bezoekers in 2019, het op één na beste jaar ooit voor het museum. Daan Roosegaarde: “Het is bijzonder om de persoonlijke interactie van zoveel mensen te zien, en hoe zij Presence ontdekken.”

Andreas Blühm, directeur Groninger Museum: “We wisten dat Daan Roosegaarde iets bijzonders zou gaan doen, maar we waren ondanks onze hooggespannen verwachtingen positief verrast over het resultaat. Wat ons vooral opviel was de creativiteit die de tentoonstelling bij de bezoekers – jong en oud –  losmaakte. Iedereen was bezig met de schaduwen en de lichteffecten. Zoiets heb ik nooit eerder gezien.“

www.groningermuseum.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie