Home > Projecten > Sfeer en beleving in zwembad

,

Sfeer en beleving in zwembad

Delen

Zwembad de Waardergolf in Heerhugowaard is reeds jaren een goede en trouwe klant van WaterVision. Onlangs mocht WaterVision het recreatie- en doelgroepenzwembad voorzien van mooie nieuwe kleurwisselende onderwaterlampen.

“Gezien de lange en goede relatie met WaterVision in combinatie met de kwaliteit van de producten was het een logische keuze om ook deze lampen door WaterVision te laten leveren en te laten plaatsen”, zegt Rick Volkers Hoofd beheer en onderhoud van Heerhugowaard Sport.

“Voorheen hadden we vaste kleuren in ons doelgroepen- en recreatiegedeelte, maar dat hebben we nu vervangen door traploos kleurwisselende onderwaterlampen. De mogelijkheden hiermee zijn legio en het licht is fantastisch”, vertelt  Volkers. “Wat opvalt is dat deze lampen in vergelijking met de oude halogeenlampen veel breder en verder uitstralen, waardoor het bad heel goed en egaal verlicht worden. Daarbij zijn de vloeiende kleurwisselingen ook veel fijner dan dat harde wit dat we voorheen hadden in het recreatiegedeelte.”

Een selectie van de oude WaterVision LED onderwaterlampen uit het recreatiebad zijn verplaatst naar het wedstrijdbad en doen daar nu uitstekend dienst als vervangers voor de wat oudere. “Op den duur zullen ook deze lampen vervangen moeten worden, maar voor nu werken ze nog uitstekend ondanks hun leeftijd”, aldus Volkers.

Alle boven- en onderwaterverlichting wordt centraal vanuit de badmeesterpost aangestuurd en mag, na een korte instructie van de technische dienst, door iedereen die dienst heeft bediend worden. De doelgroep van zwembad de Waardergolf is namelijk zo breed (van 0 tot en met 100 jaar) en de aard van de lessen zo divers dat iedere situatie wel een eigen sfeer kan gebruiken. “En dat kan nu!” vertelt Volkers enthousiast. “Het nieuwe bedieningspaneel werkt zo gemakkelijk dat het door iedereen bediend kan worden en er voor iedere toepassing wel een optimaal kleurenschema te vinden is.” Zo is er onder andere iedere vrijdag discozwemmen, waarbij de kleuren zich sneller en levendiger afwisselen dan wanneer er bijvoorbeeld leszwemmen plaatsvindt.

Het onlangs geleverde arsenaal lampen bestaat uit elf stuks WV15 RGBxW onderwaterlampen van 60 Watt voor het doelgroepen- en recreatiebad en vijf stuks CrystalColor7 bovenwater LED spots die de hal naar de horeca verlichten. “Inmiddels is alle bovenwater- en onderwaterverlichting door WaterVision geleverd en gemonteerd met een harmonieus samenspel en afstemming van licht tot gevolg. Het resultaat is verbluffend en de sfeer is optimaal”, zegt Volkers.

WaterVision is sinds 2004 gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en internationale verkoop van LED verlichting voor zwembaden, sauna’s, gebouwen en stadsfonteinen.

www.watervision.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand