Home > Overig nieuws > Vijf tips om co-workers tevreden te houden

Vijf tips om co-workers tevreden te houden

Delen

Hoe houdt je ‘co-workers’tevreden? Savills geeft vijf tips. “Op basis van het Workthere onderzoeksrapport ‘What Coworkers Want’, waarin we tweeduizend co-workers ondervroegen over 48 verschillende kantoorkenmerken, hebben we vijf tips opgesteld om je co-workers tevreden te houden.”

De vijf tips hebben betrekking op de kantoorkenmerken waar co-workers het meeste waarde aanhechten, maar volgens Savills tegelijkertijd ook het meest ontevreden over zijn. “Als aanbieders van flexibele kantoren een werkomgeving willen bieden waar mensen blij van worden, dan kunnen zij het beste beginnen met het verbeteren van deze essentiële onderdelen: Luchtkwaliteit, Akoestiek, Temperatuur, Concentratiewerkplekken en Comfortabele werkomgeving.”

Volgens Savills moet de luchtkwaliteit in kantoren verbeterd worden. “Als er één aspect is dat in flexibele kantoorruimte verbeterd kan worden, dan is het wel de luchtkwaliteit. Er is een flink gat tussen het belang dat co-workers hieraan hechten en de huidige tevredenheid; 80 procent van de flexibele kantoormedewerkers vindt luchtkwaliteit belangrijk, maar slecht 52 procent is hier nu tevreden over.”

Ook het voorkomen van geluidsoverlast is belangrijk. “Van de ondervraagde co-workers geeft 78 procent aan een goede akoestiek op kantoor belangrijk te vinden, terwijl slechts 53 procent tevreden is met het huidige geluidsniveau. Ondanks dat dit aspect lastig te controleren is, zijn er wel degelijk stappen die je kunt nemen om de akoestiek te verbeteren.”Voorts is het essentieel om de ‘ideale temperatuur’ te realiseren (die blijkens onderzoek door Indoor Environment Group van Berkely Lab op 22° Celsius zou liggen) en te zorgen voor voldoende concentratiewerkplekken.

Tenslotte is het belangrijk om te zorgen voor een comfortabele werkplek. “Het hebben van een comfortabele werkplek is een absolute must en daar werd van alle 48 kantoorkenmerken het meeste waarde aan gehecht. In het onderzoek gaf 82 procent aan dit kenmerk belangrijk te vinden, terwijl slechts 61 procent tevreden is over het huidige comfortniveau van de werkomgeving. De mate van comfort heeft een grote invloed op het welzijn en de productiviteit van medewerkers. Want wie vindt het nou niet lastig om efficiënt te werken in een onaangename omgeving? Het creëren van comfortabele werkomgeving is redelijk complex, aangezien ‘comfortabel’ voor iedereen iets anders kan betekenen. Het volgen van bovenstaande tips over de luchtkwaliteit, de juiste akoestiek en de ideale temperatuur zijn natuurlijk wel belangrijke aspecten die kunnen bijdragen aan het creëren van de ideale comfortabele werkomgeving.”

www.savills.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand