Home > Productnieuws > Vloer, Wand & Plafond > Interface slaagt in Mission Zero

Interface slaagt in Mission Zero

Delen

Interface heeft de al jaren geleden aangekondige strategie om in 2020 geheel duurzaam te zijn met succes volbracht. Interface presenteert de lessons learned nu in een rapport getiteld ‘Lessen voor de toekomst’. Hiermee wil het bedrijf zijn ervaringen delen met andere organisaties om de transitie naar een duurzame, circulaire economie te versnellen.<

De duurzame bedrijfsstrategie van Interface, Mission Zero, heeft geleid tot vele succesvolle innovaties in zowel producten als processen en tot nieuwe samenwerkingen. De tapijttegelfabrikant heeft de duurzaamheidsdoelen voor 2020 naar eigen zeggen nu al ruimschoots behaald.

Om Mission Zero te laten slagen, heeft Interface in de afgelopen 25 jaar radicale innovaties in de bedrijfsvoering gerealiseerd in samenwerking met ketenpartners en andere sectoren. Vanaf de start van de Mission Zero-strategie in 1994 formuleerde Interface ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen om als bedrijf een herstellende bijdrage te leveren aan milieu en maatschappij, waarbij de randvoorwaarde is dat negatieve impact wordt geëlimineerd. De tapijttegelfabrikant focust zich hierbij op drie cruciale gebieden: de fabrieken, producten en leveranciers. Een overzicht van de vooruitgang die is geboekt:

 • 69 procent vermindering van de CO2-voetafdruk van tapijttegels
 • 96 procent vermindering van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen
 • 89 procent van de gebruikte energie in de fabrieken wereldwijd is hernieuwbaar, waarvan de elektriciteit zelfs 100 procent hernieuwbaar is
 • 99 procent van de energie die in Amerikaanse en Europese productielocaties wordt verbruikt, is hernieuwbaar
 • 46 procent vermindering van het wereldwijde energieverbruik per productie-eenheid
 • 89 procent vermindering van het wereldwijde waterverbruik per productie-eenheid
 • 92 procent minder afvalstorting van de fabrikant

In januari 2019 heeft Interface een belangrijke mijlpaal behaald: elk gekocht product – van luxe vinyltegels en rubbervloeren tot tapijttegels – is volledig CO2-neutraal. “De CO2-impact van het productieproces en de productieketen is niet alleen aanzienlijk verminderd, maar ook wordt de uitstoot die nog niet kan worden voorkomen, ook van de grondstoffen en het onderhoud, gecompenseerd door CO2-reductieprojecten binnen het Carbon Neutral Floors-programma.”, akldus het bedrijf. “Binnen dit programma wordt de uitstoot gecompenseerd via projecten op het gebied van hernieuwbare energie, het overstappen op alternatieve brandstoffen en herbebossing, om zo CO2 wel in de natuur, maar uit de atmosfeer te houden.”

“Mission Zero belichaamt de visie van Interface-oprichter Ray Anderson,” zegt Jay Gould, CEO van Interface. “Ray creëerde een beweging die de weg naar duurzaam ondernemen en bewuste consumptie vrijmaakte. Zijn nalatenschap leeft voort in het werk dat Interface en anderen dagelijks doen om een klimaatpositieve toekomst te realiseren.”

In het kader van de duurzaamheidsmissie heeft Interface meer gedaan dan alleen het terugdringen van de eigen ecologische voetafdruk. De fabrikant inspireerde naar eigen zeggen ook andere organisaties met het ambitieuze Mission Zero-beleid. Aan de hand van de SHINE-handafdrukmethodologie probeert de tapijttegelfabrikant de positieve effecten te meten. Uit dit onderzoek bleek dat twee projecten in het bijzonder een belangrijke rol hebben gespeeld in het behalen van de Mission Zero-doelstellingen. Het eerste project is een samenwerkingsverband met een nylonleverancier op het gebied van garenontwikkeling met gerecycled materiaal. Het tweede project is de ontwikkeling van een gasstortplaats. Alleen al deze twee projecten leverden een reductie van 1 miljoen ton koolstofdioxide-equivalent (CO2e) op in de jaren dat ze actief waren.
“We hebben ons bedrijf getransformeerd om de wereld te veranderen”, aldus Erin Meezan, Chief Sustainability Officer bij Interface. “Daardoor hebben we doelen bereikt die we nooit voor mogelijk hadden gehouden. Mission Zero heeft ons belangrijke lessen voor de toekomst geleerd. Een grote uitdaging is met behulp van wetenschap, ambitie en creativiteit overwonnen. Verder heeft Mission Zero ons klaargestoomd voor onze volgende ambitieuze missie: Climate Take Back.”

Met Climate Take Back legt Interface de lat naar eigen zeggen nog hoger. Doel van deze missie is het terugdraaien van klimaatverandering. “We zijn vastbesloten om meer klimaatpositieve effecten op duurzaamheidsgebied te realiseren met ons productportfolio en zelfs CO2-negatieve producten te ontwikkelen, waarvan de nu al verkrijgbare backing CircuitBac Green een voorloper is”, besluit Gould.

www.interface.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

 • Ontvang het laatste nieuws
 • Bekijk exclusieve content
 • Blijf op de hoogte van de laatste events
 • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand