Home > Productnieuws > Verlichting > Light + Building wordt fascinerend

Light + Building wordt fascinerend

Delen

Onder het motto ‘Connecting. Pioneering. Fascinating’ viert de beurs Light + Building in maart 2020 haar 20-jarig jubileum. Het internationale evenement, dat van 8 tot en met 13 maart 2020 gehouden wordt, zal een sector tonen die wereldwijd in de lift zit. “Want netwerkgekoppelde licht- en gebouwtechniek is de katalysator van de 21ste eeuw.”

De Frankfurtse beurs Light + Building heeft al 20 jaar een uiterst een relevant thema. Want techniek rukt meer en meer op in gebouwen. “Netwerkgekoppelde licht- en gebouwtechniek heeft het potentieel om efficiëntie, veiligheid, comfort en gezondheid voor het merendeel van de wereldbevolking te bevorderen”, aldus Wolfgang Marzin, voorzitter van de bedrijfsleiding van de Messe Frankfurt.
Eén van de hoofdthema’s van de komende editie van Light + Building is ‘dynamische digitalisering’. Dit thema zal op tal van plekken in het Frankfurter beurscomplex te herkennen zijn. Bezoekers kunnen tal van stands en presentaties verwachten op het gebied van bijvoorbeeld vooruitstrevend energiemanagement, netwerkgekoppelde veiligheid, alsmede allerhande ‘smart urban’-oplossingen. Volgens de beursorganisatie passen al deze onderwerpen binnen het beursthema ‘Connecting’.

Volgens de beursorganisatie is er straks in maart het nodige fascinerende pionierswerk te verwachten. “Het topthema ‘Pioneering’ omvat toepassingsgebieden, die veel potentieel bieden, maar nog niet helemaal op de markt gesetteld zijn”, vervolgt de woordvoerder. Daarbij behoren bijvoorbeeld ‘as a service’-achtige concepten. Voorts wordt gewezen op het belang van ‘prospectief onderhoud’. “Door het uitgekiende gebruik van sensoren en software kan het onderhoud van een elektrische gebouwinstallatie plaatsvinden, voordat de efficiëntie daarvan beperkt wordt of voordat er zich al helemaal fouten voordoen.”

In het kader van het laatste hoofdthema ‘Fascinating’ is er onder meer aandacht voor vernieuwend licht- en lampdesign. De beursorganisatie wijst in dit verband onder meer op de subthema’s  ‘functionele esthetiek’, ‘klassieke authenticiteit’, ‘historische opbloei’ en ‘futuristische focus’.

“Het internationale aanbod en de topthema’s worden van 8 tot en met 13 maart gecompleteerd door een omvangrijk randprogramma. Hiermee is de internationale licht- en gebouwtechniekbeurs interessant voor architecten, ontwerpers, handelaars, ambachtslui, industrie, ingenieurs, binnenhuisarchitecten en ontwikkelaars.
In 2018 waren op Light + Building 2.719 exposanten en 220.864 bezoekers bijeengekomen om contacten te leggen en te onderhouden, met innovaties kennis te maken en perspectieven te bediscussiëren. Voor de komende editie rekent de beursorganisatie op soortgelijke aantallen.

www.light-building.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie