Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Humanscale-stoel viert jubileum

Humanscale-stoel viert jubileum

Delen

Dit jaar is het precies 20 jaar geleden dat Niels Diffrient’s Freedom chair door Humanscale werd gelanceerd. Freedom was een baanbrekend ontwerp en bracht een revolutie teweeg in de kantoorinrichtersbranche met de allereerste zelf-instelbare bureaustoel. De stoel wordt geroemd om zijn eenvoud, functionaliteit en tijdloos design.

“De in 1999 geïntroduceerde Freedom was de eerste stoel die de traditionele knoppen en hendels verwijderde en deze verving door de wetten van de fysica”, aldus een woordvoerder. “Het resultaat was een uit zichzelf-instelbare automatische zit, waarvoor geen verdere uitleg of zitinstructie nodig is. Diffrient heeft de moderne bureaustoel effectief opnieuw uitgevonden en de manier waarop mensen zitten veranderd.”

Robert King, CEO en oprichter van Humanscale zegt: “Niels deelde onze overtuiging dat vorm voortkomt uit functie en creëerde daarom iets dat eerlijk, tijdloos en even relevant is in New York als in Helsinki of Singapore. Interessanter is misschien nog wel dat het zelfinstellingsmechanisme steeds relevanter wordt in de huidige werkomgeving. Nu, 20 jaar later, hebben de grote meubelbedrijven eindelijk de zelfinstelbare stoelen op de markt gebracht, die beweren dat het de toekomst van het zitten is. Bewijs van de vooruitziende blik van Niels.”

www.humanscale.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie