Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Kinnarps verkoopt bijna twee miljoen Plus-stoelen

,

Kinnarps verkoopt bijna twee miljoen Plus-stoelen

Delen

Sinds de lancering in 2001 zijn er bijna 2 miljoen exemplaren van de Plus bureaustoel verkocht. Dat meldt fabrikant Kinnarps in een persbericht. stoelen verkocht. “De Plus bureaustoel van Kinnarps is een klassiek voorbeeld van Zweedse ergonomie”, aldus het bedrijf. “In werkomgevingen overal ter wereld vind je deze bureaustoel, en bijna iedereen heeft al wel eens in een exemplaar gezeten.”

De Plus bureaustoel is volgens Kinnarps een ergonomisch succesverhaal. “Je vindt hem dan ook overal – in kantoren, torens voor de luchtverkeersleiding, geavanceerde onderzoekslaboratoria en zelfs in de zware industrie. Doordat je kan kiezen tussen twee verschillende kantelmechanismes – FreeFloat, dat zich aanpast aan de beweging van het lichaam, of Synchroon, met een subtieler bewegingspatroon, kan iedereen kiezen voor een actieve en ergonomische zithouding.”

De Plus bureaustoel werd gelanceerd door Kinnarps in 2001, als opvolger van de 6000 en 8000 bureaustoel. De bureaustoel is geboren uit een samenwerking tussen designer Johan Larsvall en zijn bureau IDesign enerzijds en het team van Kinnarps anderzijds. Kinnarps zelf was verantwoordelijk voor de technische kwaliteiten van de stoel.
“De Plus bureaustoel is gekenmerkt door de opmerkelijke curve van de rug – de vorm van de rug zorgt voor een goede ondersteuning, wat het zitcomfort verhoogt. De vorm combineert mooi design met een uitstekende functionaliteit”, zegt Larsvall.
Een ander kenmerk van de Plus bureaustoel is de kruisvoet met reliëf, die niet enkel de voeten masseert, maar ze ook minder belast. Deze kruisvoet is sindsdien een echte trendsetter in de industrie geworden. Deze eigenschap werd toegevoegd nadat onderzoek uitwees dat een voetmassage ook het brein stimuleert.

“Wanneer je bijna 2 miljoen stoelen produceert, is het ook belangrijk dat de vorm en het design de tand des tijds doorstaat. Je moet ze opnieuw kunnen bekleden, onderdelen kunnen vervangen en keer op keer opnieuw kunnen gebruiken – zonder dat het design er gedateerd uitziet.”

Vandaag is de Plus bureaustoel de ruggensteun van veel Europese overheden en bedrijven. Arne Ekbom, designer bij Kinnarps, is verantwoordelijk voor een groot deel van de technische oplossingen die de Plus stoel biedt. Volgens hem heeft het succes van de stoel te maken met de unieke combinatie van design en functionaliteit. “Plus is visueel aantrekkelijk, slank en elegant, anders dan veel andere bureaustoelen die vaak breed ogen. De gasveer geeft de stoel een goede balans, aangepast aan je lichaamsgewicht. Bovendien ondersteunt de stoel je ook bij alle bewegingen.” Ekbom is er dan ook zeker van dat de Plus stoel nog een lang leven beschoren is.

“Ik denk dat we twee stromingen zullen zien – de Plus stoel, die makkelijk kan aangepast worden aan het individu, is de ideale stoel voor één gebruiker. Daarnaast zijn er meer intuïtief instelbare stoelen die makkelijk aan te passen zijn aan verschillende gebruikers tijdens de werkdag.”

www.kinnarps.be

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie