Home > Productnieuws > Vloer, Wand & Plafond > Interface onthult nieuwe collectie

Interface onthult nieuwe collectie

Delen

Interface onthulde deze week Look Both Ways. “Deze nieuwe collectie biedt ontwerpers een trendy vloersysteem met de robuuste uitstraling van composietmaterialen zoals beton en terrazzo”, aldus het vloerenbedrijf. “Dit wordt gecombineerd met de akoestiek, het onderhoud en de performancevoordelen van onze luxe vinyltegels (LVT) en tapijttegels.”

Look Both Ways is een ontwerp van Vice President Product Design Kari Pei en haar team bij Interface. Met complementaire patronen en structuren biedt de collectie volgens Interface het beste van twee werelden. “Het bevat zowel harde als zachte materialen en zowel speelse als serene dessins waarin mineraaltinten en levendige kleuren elkaar afwisselen.”

“Look Both Ways maakt een dessin mogelijk met een naadloze overloop van hard naar zacht”, vertelt Pei. “De kijk op beton en terrazzo blazen we nieuw leven in door inspiratie te halen uit houtsnijwerken en confetti. Look Both Ways bevat daardoor een diversiteit aan kleuren en structuren die geluk en focus uitstralen, terwijl het meer geluid absorbeert dan de meeste alternatieve vloeren. Hard en zacht, plush en egaal, met patronen of neutraal. De collectie levert zo veel verschillende combinaties en is meer dan alleen een vloer waarop je loopt. Het zorgt ervoor dat je twee keer kijkt om alles te kunnen zien.”

Met in totaal acht producten – vier tapijttegels en vier LVT-designs met een verscheidenheid aan patronen, structuren en kleurstellingen – maakt Look Both Ways volgens Interface oneindig veel designcombinaties mogelijk. “Met het modulaire vloersysteem van Interface zijn tapijt en LVT bovendien gemakkelijk en efficiënt naast elkaar te installeren. Zo ontstaat een geïntegreerde vloer zonder overgangsstrips. Alle producten uit de collectie hebben hetzelfde formaat van 50 bij 50 centimeter.”

De op beton geïnspireerde tapijttegels en LVT-ontwerpen – zoals Step in Time, Step it Up, Step this Way, Walk of Life en Walk About – bieden een extra gelaagdheid, door de nadruk op de levendigheid van confetti in het Step Aside (tapijt), Walk the Isle (LVT) en Walk on By (LVT). Met name Walk on By biedt met een terrazzo-look in zowel heldere als neutrale kleurcombinaties een jeugdige boost aan de collectie.

“Door het samenvoegen van functionaliteit en design creëert Look Both Ways landschappen die blijvend presteren en je langdurig van de ruimte laat genieten”, aldus Pei. “De collectie biedt ongewone maar sterke combinaties van materialen die hun kracht putten uit zowel het natuurlijke als uit het handgemaakte. De monolithische structuren staan tot slot voor zwaartekracht en solidariteit en gaan hand in hand met vrolijk gekleurde confetti om de ultieme combinatie te creëren van harde en zachte vloeren die naadloos in elkaar overlopen.”

De tapijttegel is gemaakt van gerecycled nylon. Zo biedt Look Both Ways flexibiliteit in design zonder de ecologische voetafdruk. “Zoals bij alle Interface-producten het geval is, is ook Look Both Ways ‘Carbon Neutral’.”

www.interface.com/LookBothWays

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie