Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > ‘Lensvelt is groen’

‘Lensvelt is groen’

Delen

‘Lensvelt is groen’. Aldus presenteert de inrichter zich in de laatste nieuwsbrief. En daarmee probeert het bedrijf niet duidelijk te maken dat het pas net komt kijken en bijgevolg kan gelden als een ‘groentje’. Het Amsterdamse designlabel vraagt veeleer aandacht voor het eigen duurzame karakter.

“Circulariteit zit in het DNA, al sinds de oprichting van het bedrijf in 1962”, aldus een woordvoerder. “Lensvelt maakt producten die een leven mee gaan, of zelfs nog een tweede of derde generatie.” Hiermee werd Lensvelt onder andere geconfronteerd toen het voor de presentatie Nothing New in Milaan 2018 de eigen producten terug wilden kopen op Marktplaats. “Daar bleken de meubels duurder dan waarvoor Lensvelt ze nieuw levert.”

“Al onze welvaartsmodellen zijn geënt op meer en meer consumptie. Consumptie staat gelijk aan het gebruik van energie en grondstoffen. Lensvelt doet daar niet aan mee; het doet er alles aan om deze planeet niet verder te vervuilen.De producten zijn volledig circulair en de organisatie werkt volgens de circulaire principes, met het accent op goede ontwerpen, hoogwaardige kwaliteit en het hergebruik van materialen.”

Lensvelt heeft belangrijke investeringen gedaan in een circulaire pool. Hieruit kan gebruik van producten worden gekocht in plaats van bezit. “Gebruik”, aldus Hans Lensvelt, “past veel meer bij deze tijd dan eigendom.”

Dat geldt ook voor Oumuamua, een tijdelijke kunstinstelling, muziekpodium, bar, restaurant, werk- en ontmoetingsplek in Amsterdam-Noord. De initiatiefnemers van deze creatieve pop-uplocatie, architectenbureau Space Encounters en Quintin van der Spek (die verantwoordelijk is voor de programmering), kozen voor de circulaire pool. “Hierin is Lensvelt heel vooruitstrevend. Het bedrijf helpt ons als architecten om het beste uit dit project te halen”, zeggen twee partners van Space Encounters, Remi Versteeg en Stijn de Weerd.

Zo leverde Lensvelt voor Oumuamua onder andere een tapijt van Edward van Vliet waarop tafels staan uit de Boring Collection die Lensvelt samen met Space Encounters heeft ontwikkeld. Er zijn tafels van Piet Hein Eek, AVL Cathedra Loungers en meer dan veertig Felix Chairs van i29 afkomstig van de beurs in Milaan, This Chairs en This Bucket Chairs van Richard Hutten en één 301 Gispen stoel.

Lensvelt is naar eigen zeggen het eerste designmeubellabel bij wie deze manier van ‘het kopen van gebruik’ van meubels mogelijk is. Het Stedelijk Museum Amsterdam was de eerste die hiervan gebruik maakte. Ook de Dutch Design Foundation in Eindhoven ging Oumuamua voor.

www.lensvelt.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie