Home > Branche > Onderzoek > Benchmark ‘welzijn op de werkplek’

,

Benchmark ‘welzijn op de werkplek’

Delen

De Leesman Index, ’s werelds eerste onafhankelijke database van werknemerservaringen over de effectiviteit van werkomgevingen, en Delos, grondlegger van de WELL Building Standard, onderzoeken nu samen hoe de vastgoedstrategie het welbevinden op het werk beter kan ondersteunen. Met deze samenwerking willen ze de impact van vastgoedstrategieën op het welbevinden van werknemers onderzoeken. Bij nieuwe en bestaande kantoren.

Het is de eerste keer dat Leesman een Wellbeing Module aan haar onderzoek zal toevoegen, met onderwerpen als werkplekontwerp, welzijn en gezondheid op het werk, geluk en mentaal welbevinden. Delos is eindverantwoordelijk voor deze module. In combinatie met de module voldoet het Leesman onderzoek aan alle criteria van de WELL Building Standard v2 en biedt het bovendien optimalisaties in kenmerk C04. De module is eenvoudig aan het Leesman onderzoek toe te voegen.

De pilot is eind 2018 uitgevoerd bij een van de vijf grootste accountantbureaus in het Verenigd Koninkrijk. De resultaten van dit onderzoek bij 21 gebouwen suggereren dat zelfs de organisaties uit Leesmans database met debest presterende werkomgevingen meer moeten doen om het welbevinden van hun werknemers beter te ondersteunen. Dit legt de verantwoordelijkheid bij vastgoedteams om naast de duurzaamheid van het gebouw ook te focussen op de gezondheid van de medewerkers.

Over de samenwerking zegt Gideon van der Burg, MD Benelux Leesman: “We zien in de Benelux de belangrijke trend dat welbevinden van medewerkers hoger op de businessagenda komt te staan. Een effectieve werkomgeving die de werknemer ondersteunt is hier onderdeel van, maar elementen van WELL rondom de gezondheid van werknemers zijn dit zeker ook. Met de nieuwe module beschikken organisaties bovendien over de juiste data om de beleving van welbevinden van medewerkers meetbaar te maken, zodat ze kunnen beoordelen of hun strategie op dit vlak werkt.”

Whitney Austin Gray PhD, Senior Vice President van Delos en hoofd van Delos Insights, voegt daaraan toe: “Als wereldwijd wellnesspionier is het ons voorrecht ervoor te zorgen dat gezonde gebouwen zich ontwikkelen en de gezondheid van medewerkers blijven ondersteunen. Met data van meer dan een half miljoen respondenten en een wereldwijd bereik is Leesman de ideale partner.”

Leesman legt de relatie tussen de werkomgeving en productiviteit, welbevinden en trots van medewerkers. Met inmiddels meer dan 575.000 respondenten verdeeld over vierduizend gebouwen is de Leesman Index wereldwijd de grootste benchmark voor het meten van de effectiviteit van werkomgevingen. Leesman is onafhankelijk en neutraal. Op basis van een Leesman onderzoek kunnen organisaties gefundeerd beslissingen nemen om voor hun werknemers een optimale werkomgeving te creëren.

Delos is de grondlegger van de WELL Building Standard, de eerste standaard voor gebouwen, interieurs en communities die functies willen implementeren, valideren en meten die de gezondheid en het welzijn van medewerkers ondersteunen en verbeteren. Met op onderzoek gebaseerde innovaties zet Delos zich in om het fysieke, mentale en sociale welzijn in de ruimtes waarin mensen leven, werken, slapen en spelen te verbeteren.


www.leesmanindex.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie