Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Forbo in ‘duurzaamste onderwijsgebouw ter wereld’

,

Forbo in ‘duurzaamste onderwijsgebouw ter wereld’

Delen

“Het net gerenoveerde Atlasgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is het duurzaamste onderwijsgebouw ter wereld.” Dat meldt Forbo in een persbericht over de eigen betrokkenheid bij de realisatie van het project. (Foto’s: Michael van Oosten)

Er valt wat te zeggen voor de kwalificatie van de vloerenfabrikant. Zo is het gebouw gelauwerd met een Breeam Outstanding-certificaat. “In de praktijk scoorde het enorme Atlasgebouw nog hoger en voert het nu de wereldranglijst aan”, aldus Forbo.

Het ontwerp voor de renovatie kwam van Team RSVP: een coöperatie van Team V Architectuur, Van Rossum, Valstar Simonis en Peutz. Aannemer Van Wijnen deed de bouw.

En de vloeren? Die werden onder meer geleverd door – u raadt het al – Forbo. “Team V Architectuur koos in haar ontwerp onder andere voor heel veel duurzame materialen zoals het CO2-neutrale Marmoleum concrete”, aldus de woordvoerder namens de fabrikant. “Daarnaast werden er Allura Flex concrete vinyltegels toegepast. Beide vloeren hebben een strak uiterlijk, lijken sprekend op een gietvloer en faciliteren de complexe computervloeren van de TU/e bovendien perfect.”

www.forbo-flooring.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand