Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Groningen kiest Drentea

Groningen kiest Drentea

Delen

Drentea Office Furniture en haar partner Interoffice zijn door gemeente Groningen gekozen als de nieuwe circulaire inrichter voor alle gemeentelijke panden. Samen zullen zij twee grote wensen van de gemeente vervullen: het verlengen van de levensduur van het huidige (kantoor)meubilair en het inrichten met nieuw circulair meubilair.

De samenwerking loopt tot ten minste 2025. In totaal zullen Drentea en Interoffice 30.000 vierkante meter gemeentepand herinrichten. Ruimte waar ambtenaren en Groningers samen nog prettiger, efficiënter en gezonder aan hun toekomst kunnen werken.

De gemeente Groningen stelt hoge eisen aan de nieuwe inrichters die de aanbesteding Circulair Inrichten wonnen. Drentea en haar regionale partner Interoffice uit Winschoten zijn gevraagd innovatieve, levensduur-verlengende oplossingen te ontwikkelen en waarde vernietiging te minimaliseren. Bert Top, directeur Drentea: “Onze visie is al jaren om uitsluitend verantwoorde, duurzame producten te ontwerpen en te produceren, zowel nieuw als in ons refurbish programma.”

Drentea en Interoffice nemen zowel adviserende- als uitvoerende diensten aan. “Omdat de gemeente de kennis van Drentea en Interoffice maximaal wil inzetten kunnen we echt betrokken meewerken hun huisvestingsvraagstukken.”, aldus Bert Top. Alle gemeentelijke panden zullen op een flexibele en duurzame manier voorzien worden van meubilair, met een zo positief mogelijk effect op mens en milieu. Jaarlijks zullen de bijna drieduizend ambtenaren en duizenden bezoekers direct van deze samenwerking profiteren.

“We hebben in Groningen flinke ambities op het gebied van de circulaire economie”, aldus een woordvoerder van de gemeente Groningen. “Denkend aan het eeuwenoude gezegde ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’ willen we als gemeentelijke organisatie het goede voorbeeld geven als het gaat om ons eigen meubilair. Met Drentea en Interoffice hebben we twee uitstekende partners gevonden om onze ambities te verwezenlijken.”

Met de expertise die Drentea heeft opgebouwd op het vlak van duurzaam inrichten, levert de fabrikant uit Emmen een positieve impact op de wereld om ons heen en op het dagelijks leven van de medewerkers van de gemeente Groningen. Bert Top: “Uiteindelijk willen we hiermee bereiken dat ‘morgen werkt’ bij de gemeente op de best mogelijke circulaire wijze.”

www.drentea.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand