Home > Productnieuws > Vloer, Wand & Plafond > Forbo sponsort onderzoek

Forbo sponsort onderzoek

Delen

Forbo Flooring heeft een grootschalig onderzoek van de TU Delft gesponsord naar het binnenklimaat op scholen. Daarvoor werden meer dan 1.300 leerlingen uit 54 klaslokalen van 21 basisscholen gesproken.

Het thermische klimaat, een slechte akoestiek, geuroverlast en binnenvallend zonlicht werden als de grootste problemen ervaren. Als meest voorkomende klachten of ziektes werden allergieën, verkoudheid en eczeem genoemd. Ook bleek de gezondheid op niet-traditionele scholen beter dan die in waar op ‘ouderwetse’ manier wordt lesgegeven.

Het integrale onderzoeksverslag ‘Self-reported health and comfort of school children in 54 classrooms of 21 Dutch school buildings (2018)’ is overigens te lezen op de Inside Information Kennistafel elders op deze site, waar de redactie van Inside Information voortdurend relevant wetenschappelijk onderzoek beschikbaar maakt voor zijn lezers.

Forbo Flooring, dat met haar duurzame, CO2-neutrale Marmoleum vloeren in veel scholen aanwezig is en het binnenklimaat een warm hart toedraagt, bespreekt de conclusies en haar antwoorden daarop graag verder met haar klanten.


Het onderzoek gaat nu door in het zogenaamde Senselab in Delft. Dat is een nagebouwd klaslokaal op de TU waar de omstandigheden op het gebied van het binnenmilieu heel makkelijk en snel veranderd en gemanipuleerd kunnen worden. Zie ook het filmpje op https://www.delta.tudelft.nl/article/video-senselab-prevent-sick-building-syndrome.

www.forbo-flooring.nl/onderwijs

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie