Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Recordomzet voor Viasit

,

Recordomzet voor Viasit

Delen

Goed nieuws van Viasit. De kantoorzitmeubelfabrikant wist zijn jaaromzet in het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 maart, met 14 procent te verhogen tot circa 33 miljoen euro. Dat hebben de directeuren Werner en Thomas Schmeer bekendgemaakt in het hoofdkantoor in Neunkirchen.

Hiermee overtrof het familiebedrijf niet alleen duidelijk het branchegemiddelde (4,4 procent groei in 2018 volgens de Duitse brancheorganisatie IBA), maar de Saarlanders behaalden ook de hoogste omzet in de geschiedenis van het bedrijf tot nu toe.

De drijvende factoren achter de groei waren volgens het bedrijf vooral nieuwe langdurigere verbintenissen met grote bedrijven in binnen- en buitenland en nieuwe leverings- en serviceovereenkomsten met importeurs, met name uit Canada, de VS en het Midden-Oosten, die Viasit-producten onder licentie assembleren en op de markt brengen. Een andere factor is de uitbreiding van het productportfolio op het gebied van ‘soft seating’.

“Ons aanbod wordt voortdurend geoptimaliseerd met het oog op actuele trends in dekantoorinrichting”, aldus directeur Thomas Schmeer. “Als antwoord op de trends bij de inrichting van huiselijkere kantoren en alternatieve werkplekken, zoals de thuiswerkplek en coworking-spaces, hebben we de productfamilie Organic gecreëerd. Organic biedt zitmeubelen met een krachtig ontwerp voor plekken om je terug te trekken, communicatiezones en flexibele werkplekken die helpen om openspace-kantoorlandschappen optisch en functioneel in te delen. Organic vormt een optimale aanvulling op onze ontwerpgeoriënteerde en ergonomische stoelen voor alle toepassingen op kantoor.”

Ook de dochteronderneming Viasit International Ltd., gevestigd in Londen, wist de omzet op de Britse eilanden met meer dan 27 procent te verhogen, ondanks de dreigende Brexit die op de economische stemming drukt. De belangrijkste buitenlandse markt blijft echter Frankrijk, gevolgd door de Benelux, Oostenrijk en Groot-Brittannië. In totaal bedroeg het exportaandeel van Viasit in het boekjaar circa 41 procent.

Het bedrijf heeft in het boekjaar 25 nieuwe banen gecreëerd, vooral in de assemblage, maar ook in de logistiek, waar Viasit zich sterker concentreert op een eigen wagenpark.

“Met interne projecten voor de digitalisering en procesoptimalisatie in productie en logistiek heeft Viasit in 2018/19 belangrijke stappen gezet voor de toekomstige koers. Daardoor kon de output ten opzichte van het voorgaande jaar met meer dan een maandproductie worden verhoogd (circa 12 procent).”

De vooruitzichten voor 2019/20 zijn net zo positief: “We gaan het nieuwe jaar in met ons op de markt toegesneden productportfolio, onze efficiënte productie- en logistieke structuren, onze over meerdere jaren opgebouwde, uitstekende relaties met onze vakhandelspartners en een krachtige verkoopafdeling. Daarom gaan we ervan uit dat we dit resultaat volgend jaar nog eens kunnen overtreffen”, aldus de optimistische directeur Werner Schmeer.

www.viasit.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand