Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > WELL Platinum voor EDGE Olympic

,

WELL Platinum voor EDGE Olympic

Delen

EDGE Olympic, een kantoorgebouw aan de Amsterdamse Zuidas dat onder meer het hoofdkantoor van EDGE Technologies huisvest, heeft het WELL Core & ShellPlatinum Certification behaald. EDGE Olympic is daarmee het eerste gebouw in Nederland dat deze prestigieuze certificering in de wacht heeft gesleept.

“Met het keurmerk bewijst het gebouw dat het een positieve impact heeft op de gezondheid en het welzijn van de mensen die er werken”, aldus een woordvoerder.

EDGE Olympic behoort tot een nieuwe generatie energie-efficiënte en slimme gebouwen. Toen het gebouw vorig jaar werd geopend, beschikte het over energielabel A en behaalde het 79,11 procent in de beoordelingsmethodiek van Breeam-NL. “EDGE Olympic heeft bovendien een van de hoogste circulariteit scores op het platform van Madaster. Nu komt er een baanbrekend keurmerk bij: de WELL Core & Shell Certification. EDGE Olympic is het eerste gebouw in Nederland – en één van zes gebouwen wereldwijd – met de platinum certificering van deze standaard voor gezonde gebouwen.”

International WELL Building Institute (IWBI) kent de WELL Building Standard(WELL) toe aan projecten die een positieve impact hebben op de gezondheid en het welzijn van de mensen die ervan gebruik maken. Het keurmerk is gericht op zeven categorieën: lucht, water, licht, voeding, vitaliteit, comfort en geest. De certificering van Core & Shell – de bouwkundige kern en gevel – gaat over cruciale onderdelen van de structuur en systemen van een gebouw. In lijn met de ambitie van EDGE Technologies om gebouwen te ontwikkelen die beter zijn voor mens en milieu, is EDGE Olympic voorzien van slimme technologie om de gezondheid, creativiteit en productiviteit van elke gebruiker te optimaliseren.


In EDGE Olympic bevinden zich twee verdiepingen met open co-working spaces. Epicenter, aanbieder van flexibele kantoorruimtes, beheert het gebouw. Huurders zijn onder meer Dffrnt Media, EVBox, Ebbinge en Microsoft. Het hoofdkantoor van EDGE Technologies, dat het concept ontwikkelde, is gevestigd op de vierde verdieping. “Gezonde werkplekken maken de gebruikers van onze gebouwen creatiever en productiever”, aldus Coen van Oostrom, oprichter en CEO van EDGE Technologies. “WELLCertification bewijst dat EDGE Olympic op dit vlak excelleert. We zijn ervan overtuigd dat we hiermee een nieuwe standaard hebben gevestigd om aandacht voor duurzaamheid en gezondheid in de gebouwde omgeving naar een hoger plan te tillen.”

Rick Fedrizzi, CEO van IWBI; “We zijn verheugd en trots dat EDGE Technologies al in zo’n vroege fase van de levenscyclus van het gebouw WELL Platinum Certification heeft behaald. IWBI en EDGE Technologies maken zich allebei sterk om de gezondheid en het welzijn van mensen te verbeteren via gebouwen waarin mensen leven, werken, leren en spelen.”

Op dit moment is het hoofdkantoor van EDGE Technologies in EDGE Olympic in de race om als eerste gebouw ter wereld WELL V2 Certified te worden voor het interieur. EDGE Olympic zou dan een van de weinigen gebouwen ter wereld zijn dat de keurmerken voor de bouwkundige kern en de gevel én het interieur heeft.

www.edge.tech

 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie