Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Triënnale di Milano in teken licht en donker

,

Triënnale di Milano in teken licht en donker

Delen

Minister Van Engelshoven heeft de Nederlandse bijdrage aan de XXII Triënnale di Milano geopend. De Nederlandse bijdrage met de titel ‘I See That I See What You Don’t See’ reageert op het overkoepelende thema van de Triënnale met een presentatie over onze relatie tot duisternis.

Met ‘Broken Nature: Design Takes on Human Survival’ onderzoekt curator Paola Antonelli welke rol design kan spelen bij het herstellen van de relatie tussen de mens en zijn omgeving, in zowel natuurlijke als sociale ecosystemen.

Het Ministerie van OCW gaf Guus Beumer, directeur van Het Nieuwe Instituut, opdracht de Nederlandse bijdrage aan de XXII Triennale di Milano te verzorgen. Naast Nederland nemen nog 21 andere landen deel. De Triënnale is van 1 maart tot en met 1 2019 september te bezoeken.

Op weinig plaatsen in de wereld is het zo licht als in Nederland. Dag en nacht. Energie, technologie en datastromen zijn de essentiële brandstoffen geworden voor een 24-uurs productielandschap. Het traditionele onderscheid tussen licht en duisternis doet er in termen van productiviteit niet meer toe. In een totaal gecontroleerde, hyperverbonden wereld vervagen de grenzen tussen natuur, technologie en cultuur. De Nederlandse bijdrage aan de XXII Triennale di Milano wil de effecten laten zien van de complexe verhouding tussen licht en donker, tussen zien en niet zien, op mens, aarde en andere organismen. Daarbij speculeert ‘I See That I See What You Don’t See’ op de rol van design als een destructieve en mogelijk ook restauratieve kracht.

De tentoonstelling en het publieksprogramma zijn samengesteld door Angela Rui (onafhankelijk curator en onderzoeker) in samenwerking met Marina Otero Verzier (director of Research Het Nieuwe Instituut) en Francien van Westrenen (hoofd Agentschap Het Nieuwe Instituut).

Deelnemers zijn de Academie voor Stadsastronauten, Ramon Amaro, Danilo Correale, Design Academy Eindhoven, de afdelingen Research en Erfgoed van Het Nieuwe Instituut, Lucy McRae, Melvin Moti, Bregtje van der Haak, Pascal van Hulst & Oscar Peña, Richard Vijgen en Leanne Wijnsma.

De Nederlandse bijdrage is te zien in Palazzo dell’Arte aan de Viale E. Alemagna 6 in  Milaan. De expositie is van 1 maart tot en met 1 september 2019 dagelijks te zien (met uitzondering van de maandagen) en is gedurende die periode geopend van 10.30 tot 20.30 uur.

https://triennale2019.hetnieuweinstituut.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand