Home > Productnieuws > Interieurbeplanting > VHG-Prijs voor Hotel Jakarta

VHG-Prijs voor Hotel Jakarta

Delen

Hotel Jakarta in Amsterdam heeft de prijs ‘Interieurbeplanting van het Jaar’ gewonnen. Dat werd afgelopen zaterdag bekendgemaakt door branchevereniging VHG. het project werd gerealiseerd door Copijn Groenaanleg en Beheer.

De prijs werd uitgereikt door VHG-directeur Egbert Roozen tijdens de VHG Vakdag op TuinIdee in ’s-Hertogenbosch. De jury motiveert haar keuze voor Hotel Jakarta als volgt: “Een hotel waar dure vierkante meters worden ingeleverd voor binnengroen: dat is onderscheidend! Deze Aziatische hotelhortus doet zo veel meer: hij vertelt over de unieke historie van deze plek, zorgt voor een totaalbeleving en een ‘senang’ sociaal leven op het Java-eiland en laat zien wat je kúnt doen als je groene ambitie hebt. Copijn heeft in elke fase op alle fronten vakmanschap laten zien en met een fantastisch resultaat.”

Directeur Tjeerd van der Schee van Copijn vbetoonde zich verheugd over de erkenning van de jury: “Al decennialang maken wij interieurbeplantingsprojecten en deze winst is daar een bekroning op. We wonnen al eerder de EILO Award, maar deze prijs spreekt in Nederland meer tot de verbeelding. Voor de sector is het goed dat interieurbeplanting niet als suf en oubollig wordt gezien, maar dat je er hele gave dingen mee kunt doen, zoals in Hotel Jakarta.”

Hotel Jakarta stak met de winst de andere genomineerde projecten (CIC Rotterdam in Rotterdam, door Green Fortune Nederland, Abdij Koningshoeven in Berkel Enschot, door Green Care Interieurbeplanting) de loef af.


Tijdens de VHG Vakdag werden overigens nog meerdere prijzen uitgereikt. Ook de winnaars van de landelijke wedstrijden Tuin van het Jaar en Zwemvijver van het Jaar werden bekendgemaakt. Deze prijzen gingen naar respectievelijk Fons Linders Tuinmeesters en Bruggeman hoveniers | ontwerpersen.
“Met deze drie nationale wedstrijden en de wedstrijd Boomproject van het Jaar brengt Branchevereniging VHG vakkundig ontworpen en aangelegde groenprojecten onder de aandacht van het publiek en de zakelijke markt”, aldus een woordvoerder van de branchevereniging.

Branchevereniging VHG behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal 1.100 bedrijven aangesloten. Zij zijn actief in de aanleg, renovatie en het onderhoud van particuliere en bedrijfstuinen, openbaar groen, dak- en gevelbegroening, interieurbeplanting en het boomspecialistische onderhoud. VHG wil namens de branche de gesprekspartner zijn die maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengt bij politiek, institutionele partijen en burgers. De branche streeft maatschappelijk verantwoord ondernemen na en levert met haar diensten een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving en de gezondheid van mensen. VHG legt vanuit dat oogpunt ‘de groene verbindingen’ naar mens en maatschappij.

www.vhg.org

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie