Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Maxima opent gebouw met bijzonder plafond

,

Maxima opent gebouw met bijzonder plafond

Delen

Donderdag 6 december werd het kantoorgebouw van Goede Doelen Loterijen officieel geopend door Koningin Máxima. Een eyecatcher is het bladerplafond in het atrium en buiten bij de entree en zijkant van het pand. Voor het plafond tekende Verwol.

De Goede Doelen Loterijen huist sinds kort in een nieuw doort benthem Crouwel ontworpen kantoorgebouw. het interieur werd verzorgd door D/Dock.

Opvallend is onder meer het bijzondere plafond. Het door verwol gerealiseerde interieurdeel bestaat uit aluminium driehoeken die in verschillende hoeken zijn gebogen waardoor er een bladpatroon wordt gevormd. De diverse kleuren ontstaan door de reflectie van de toegepaste kleuren in het interieur.

De oppervlakte van het bladerplafond is 2.900 vierkante meter (1750 vierkante meter binnen en 1165 vierkante meter buitenplafond). In totaal zijn er bijna 7.000 aluminium tegels gebruikt met verschillende type lichtdoorlating en in diverse draairichtingen zijn gemonteerd.

Het gebouw aan de Beethovenstraat in Amsterdam heeft het hoogst haalbare BREEAM-certificaat ontvangen: BREEAM outstanding.

www.verwol.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie