Home > Productnieuws > Verlichting > SLV behaalt ‘Gold’ status bij EcoVadis

SLV behaalt ‘Gold’ status bij EcoVadis

Delen

Verlichtingsmerk SLV is trots, omdat het de gouden status heeft gekregen van het gerenommeerde ratingbureau EcoVadis.

EcoVadis heeft de prestaties van SLV op de gecontroleerde terreinen van milieu, arbeid en mensenrechten, duurzame inkoop en ethiek bevestigd. Met het resultaat van dit jaar behoort SLV tot de top 5 procent van alle bedrijven die deelnemen aan de beoordeling wereldwijd en tot de top 2 procent in haar sector.

Duurzaamheid is een van de topprioriteiten bij SLV. In 2016 nam het bedrijf voor de eerste keer deel aan een beoordeling door EcoVadis en bereikte meteen de zilverstatus. Het resultaat moedigde SLV aan om alle dimensies van duurzaamheid strategisch te implementeren.

Regelmatige leveranciersaudits en een gedetailleerde kwaliteitsrichtlijn voor leveranciers dienen als actief risicobeheer om arbeidsveiligheid, arbeidswetgeving, milieubescherming en sociale normen in de toeleveringsketen te waarborgen.

Intern wordt het belang van compliance en governance uitgedrukt in de eigen Gedragscode van het bedrijf. In 2017 investeerde SLV meer middelen in haar duurzaamheidsactiviteiten door een Sustainability Manager aan te nemen. In datzelfde jaar sloot SLV zich aan bij het UN Global Compact en keurde publiekelijk de tien principes van ‘s werelds grootste initiatief voor duurzaam ondernemen goed. In 2018 publiceerde SLV voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf een duurzaamheidsverslag.

SLV’s Sustainability Manager Markus Erpel ziet de goede EcoVadis-beoordeling als bevestiging en motivatie: “Een geweldig resultaat, wat ons natuurlijk erg trots maakt en ons duidelijk onderscheidt van onze concurrenten in de algehele beoordeling. Fabrikant en producttransparantie zijn tegenwoordig een belangrijke marktvereiste. Voor ons betekent dit dat sociaal en ecologisch verantwoord handelen de basis moet vormen voor ons succesvolle bedrijf. Het resultaat laat vooral zien dat we op de goede weg zijn met onze CSR-activiteiten. We zullen blijven deelnemen aan de EcoVadis-beoordelingen en hebben ambitieuze plannen voor de duurzame toekomst van SLV. ”

EcoVadis beheert het eerste samenwerkingsplatform dat CSR-beoordelingen verstrekt van leveranciers aan wereldwijde toeleveringsketens. De CSR-beoordelingsmethode van EcoVadis bestrijkt in totaal 150 inkoopcategorieën en 21 MVO-indicatoren op de vier terreinen milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. Sinds de start in 2007, vormt EcoVadis een partner voor de inkooporganisaties van meer dan driehonderd multinationals.

Het bedrijf SLV, dat bijna 40 jaar geleden werd opgericht, heeft zijn hoofdkantoor in Übach-Palenberg en creëert innovatieve verlichtingsoplossingen voor zowel de particuliere als de commerciële sector. Het dienstenaanbod omvat verlichtingsoplossingen voor woningen, kantoren, winkels en horeca. Met vijftien dochterondernemingen, negentien distributiepartners en ruim zeshonderd medewerkers, is SLV een verlichtingsfabrikant, die in meer dan honderd landen over de hele wereld levert.

www.slv.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand