Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > ‘Dutch Design bedreigd’

‘Dutch Design bedreigd’

Delen

Het gaat goed met ‘Dutch Design’? Zo op het oog wel. De recente Dutch Design Week werd weer goed bezocht, hetgeen een positief teken lijkt. Toch luidt een aantal organisaties de noodklok. Met name het historische erfgoed zit in de verdrukking, menen vertegenwoordigers van de BNO, Het Nieuwe Instituut en anderen.

In een gezamenlijke brief aan de Minister en leden van de Tweede Kamer wordt er dringend aandacht gevraagd voor de nijpende problematiek rond het erfgoed van design en archieven in het bijzonder. “Al jaren wordt er gesproken over het Nederlandse vormgevingserfgoed, en vooral over het ontbreken van een nationaal of anderszins centraal georganiseerd archief waarin het bronmateriaal van Nederlandse vormgeving een plek heeft en kan worden geraadpleegd”, zeggen zij in een toelichting.

“Verspreid over het land zijn er musea, ontwerpstudio’s, scholen, instellingen, bedrijven en particulieren die allemaal hun eigen stukjes van de puzzel beheren. Maar intussen gaat er ook van alles verloren: objecten en – veel belangrijker nog – kennis. Hiermee dreigt ons wereldberoemde Dutch Design een discipline zonder wortels en bronnen te worden.”

www.bno.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie