Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Biennale Interieur op punt van beginnen

,

Biennale Interieur op punt van beginnen

Delen

De Biennale Interieur staat op het punt van beginnen. Van 18 tot en met 22 oktober toont de Xpo in Kortrijk weer een keur aan interieurproducten. Ook dit jaar zijn de hallen in Kortrijk naar verwachting weer gevuld met vele duizenden geïnteresseerde bezoekers.

“Sinds jaar en dag brengt de Biënnale Interieur talent en gevestigde merken samen, om naast het zakelijke aspect ook een plek voor ontmoeting, reflectie en waardering te zijn”, zegt Dieter Van Den Storm, creatief coördinator van het evenement. “Interieur 2018 gaat daarnaast op zoek naar betekenisvolle antwoorden op vlak van wonen, werken en ontspannen en dit in een nieuwe formule.”

Vijf dagen lang zet de 26e Biënnale Interieur in op een gecureerd en geselecteerd aanbod van bedrijven en talent die een eigen inhoudelijk statement maken. “In een snel veranderende wereld tracht de Biënnale Interieur een platform te zijn waar de zoektocht naar betekenis ook concrete invulling krijgt. Het inzetten op nieuwe, milieuvriendelijke materialen wordt aangemoedigd. Bedrijven die zinvolle ideeën en slimme oplossingen voor een betere leefomgeving aanreiken krijgen een centrale plek. En de jonge generatie die de de wereld van vandaag en morgen op hun manier verandert, wordt aangemoedigd hun idee ten volste te ontwikkelen en voor te stellen.”

De komende editie van de Biënnale Interieur brengt enkele ingrijpende veranderingen met zich mee. Waar de beurs tot vorige editie telkens 10 dagen duurde, wordt nu gekozen voor een compacte maar sterke inhoudelijke aanpak. “Tussen 18 en 22 oktober 2018 is Interieur 2018 opnieuw ‘the place to be’ wat betreft innovatie en creativiteit. De Biënnale Interieur mikt ook steeds meer op een professioneel publiek”, aldus Van Den Storm.

“Naast een ijzersterk cultureel programma waaronder lezingen, tentoonstellingen, presentaties en ontmoetingsmomenten, gaat er heel wat aandacht naar business en ondernemen. Interactie en uitwisseling tussen participanten, handel en professionele klanten staan 5 dagen lang centraal. Een architectuurprogramma geeft nationale en internationale architecten de kans om naast het programma in de Xpo ook van een bedrijfsbezoek aan een van de deelnemende bedrijven te genieten. Daarnaast sluit het stadsfestival aan bij de oorspronkelijke gedachte van de Biënnale Interieur. Een leegstaand ziekenhuis in het centrum van de stad wordt ingepakt door een jonge generatie ontwerpers, culturele partners en internationaal toonaangevende designers”, besluit de creatief coördinator.

www.interieur.be

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand