Home > Productnieuws > Verlichting > Elf nieuwe European Light Experts

Elf nieuwe European Light Experts

Delen

Nederland is sinds 25 september elf nieuwe European Light Experts rijker. Op kantoor bij de NSVV werd onder het genot van een hapje en een drankje en mooie woorden van Dick Vonk (voorzitter examencommissie) en Jan Meutzner (ELEA) aan deze nieuwe lichting ELE’ers het ELE-certificaat uitgereikt.

Het certificaat is een initiatief van de lichttechnische gezelschappen van Duitsland (LiTG), Oostenrijk (LTG), Zwitserland (SLG) en Nederland (NSVV). Zij hebben de afgelopen jaren samen een protocol ontwikkeld voor een Europese Licht- en Lichttechnische opleiding. Het curriculum van de opleiding ligt op HBO-niveau en heeft betrekking op alle aspecten van licht, verlichting, de bijbehorende elektrotechniek en de invloed ervan op de mens.

Iedereen in het bezit van dit certificaat mag de titel ELE achter zijn naam vermelden. De ELE-registratie heeft een beperkte geldigheid van 5 jaar. Daarna kan de registratie weer voor 5 jaar worden verlengd als voldaan is aan het bijhouden c.q. vermeerderen van kennis, kunde en vaardigheid op het gebied van lichttechniek en lichtontwerp.

Op 13 november vindt het volgende ELE-examen plaats waaraan tien deelnemers zullen deelnemen, waarvan een voor buitenverlichting. Het daaropvolgende examen vindt op 5 juni 2019 plaats.

www.nsvv.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie