Home > Ontwerp > Akoestiek > Meer akoestische eilanden van Ecophon

,

Meer akoestische eilanden van Ecophon

Delen

Bijna 10 jaar geleden lanceerde Ecophon de eerste akoestische plafondeilanden op de markt: Ecophon Solo. Ecophon introduceert nu grotere maten, geïntegreerde lichtarmaturen en baffels in verassende vormen. Deze duurzame, akoestische oplossingen zijn volgens de aanbieder eenvoudig overal te plaatsen en aan te passen aan het design van de omgeving.

“Ecophon Solo is inmiddels leverbaar in een variëteit aan vormen: vierkant, rechthoek, cirkel, baffels en met Solo Freedom kun je zelfs een eigen ontwerp creëren. Solo is makkelijk toe te passen in een ontwerp en daardoor geliefd bij architecten. Met Solo kun je vorm geven aan je creatieve uitingen. Daarom zijn we trots dat we nu nog meer afmetingen en vormen kunnen bieden”, zegt Maartje Cuyckens, Marketing Manager van Ecophon.

De populariteit van baffels is de laatste jaren flink gegroeid. Als aanvulling op de traditionele baffel met rechte kant introduceert Ecophon nu Ecophon Solo Baffle Wave and Ecophon Solo Baffle ZigZag. “Omdat we weten dat het belangrijk is om geluidsabsorptie aan de wand toe te voegen, hebben we ook Ecophon Solo Baffle Wall toegevoegd aan ons productassortiment. Op deze manier kan de architect het ontwerp aan de wanden door laten lopen en krijgen de mensen in de ruimte een nog betere geluidsomgeving.”

Een van de voordelen van de kern van glaswol in Ecophon-panelen, is dat het licht van gewicht is en toch sterk en robuust. Dit maakt het volgens de fabrikant mogelijk om grote panelen te produceren zonder het risico op buigen of breken, zoals een 2400 x 600 mm paneel. De nieuwe gigant van de Solo familie is de Rectangle van 3000 x 1200 mm. Om ervoor te zorgen dat het paneel toch eenvoudig geïnstalleerd kan worden, heeft Ecophon een nieuwe techniek ontwikkeld waarbij een Connect-profiel aan de achterkant van het panel wordt gebruikt. Het resultaat is dat, ondanks het grote formaat, het paneel slechts zes bevestigingspunten nodig heeft aan het bouwkundig plafond.

Ecophon heeft drie opties in verlichtingsarmaturen die tot nu toe alleen leverbaar waren in de Ecophon Focus-reeks. Eén van deze armaturen, Ecophon Line is nu geïntegreerd in een 2400×1200 mm Solo paneel. “Solo Rectangle Line wordt geleverd met het opaal geïntegreerd in het paneel. Het enige wat de afnemer nog moet doen is ophangen, het armatuur aan de achterkant bevestigen en de stekker er in steken”.

Soms is het nodig om de Solo panelen vlak onder het bouwkundig plafond te installeren, als onderdeel van het ontwerp of vanwege geringe plafondhoogte. Daarom heeft Ecophon een oplossing ontwikkeld die het mogelijk maakt om de Solo panelen tot een minimum van 50 mm vanaf het bouwkundig plafond te installeren.


“Alle nieuwe producten en toebehoren versterken ons aanbod en zorgen ervoor dat we nog steeds het grootste assortiment in vrijhangende absorbers op de markt hebben”, aldus Maartje Cuyckens.

www.ecophon.com/nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie