Home > Geen categorie > Boek over groene interieurs op komst

,

Boek over groene interieurs op komst

Delen

Komende maand zal er een nieuw boek verschijnen over ‘wereldse groene interieurs’. Het nieuwe boek ‘Inspiration’ van groenexpert Sander Kroll toont fraaie foto’s van 164 unieke internationale interieurprojecten waarin planten een hoofdrol spelen.

Het boek, in groot formaat, geeft daarmee een uniek beeld van spectaculaire groentoepassingen in gebouwen uit onder meer New York, London, Amsterdam, Barcelona en Bangkok. Van enorme binnentuinen tot zwevende bomen en mega-plantenwanden. Per project wordt locatie, architect en interieurbeplanter vermeld. Inspiration is gemaakt voor (interieur)architecten, vastgoed- en facility managers, interieurbeplanters en groenprofessionals. Het nieuwe boek is het vijfde deel uit de succesvolle serie ‘Plants Extra Large’.

Indrukwekkende projecten laten zien welke mogelijkheden er heden ten dage zijn op gebied van interieurbeplanting. Sander Kroll: “Het boek toont internationale binnentuinen met lef. De architecten hebben een duidelijk statement willen maken waardoor behalve een gezonde omgeving ook visueel spektakel is gecreëerd. De plant komt steeds meer uit de pot. Bijvoorbeeld met innovatieve bevestigingsmethoden zoals bomen die ‘zweven’ en hoge plantenzuilen die tot het plafond reiken alsmede fraai ontworpen binnentuinen in diverse stijlen.” De getoonde ruimtes in diverse interieurstijlen variëren van entreehal tot wachtkamer en van kantine tot werkplek.


Inspiration is gemaakt door Sander Kroll, specialist op gebied van interieurbeplanting. Sander Kroll: “De mens is genetisch ontworpen om in de natuur te leven. Tegenwoordig zijn we 80 procent van onze tijd binnenshuis, veelal in steden vol beton en rechte hoeken. Als je de natuur naar binnen brengt en gebouwen compleet vergroent, schep je een aangenaam leefklimaat voor mensen die er verblijven. Het boek toont de vele nieuwe mogelijkheden op gebied van groene interieurs.”

Andere succesvolle plantenboeken van Sander Kroll verschenen in 1999 (Plants Extra Large), 2006 (Feeling Good with Plants Extra Large), 2009 (Plants XL) en 2012 (XL Plants Around). Het boek ‘Inspiration – Interior green projects around the world’ is vanaf eind september 2018 verkrijgbaar.

www.kiplant.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie