Home > Projecten > Aangenaam revalideren

Aangenaam revalideren

Delen

Zorghotel Domstate is een vier-sterren hotel waar je kunt revalideren. Een gebouw met vierentachtig hotelkamers, een restaurant, verschillende behandelruimtes en kantoren. Voor het interieurontwerp tekenden Van Eijk & Van der Lubbe. Zij realiseerden een ‘healing environment’, dat optimaal geoutilleerd is om tegemoet te komen aan de zorgwensen van de moderne patiënt.

Een van de zorggebouwen in ons land die recentelijk gerealiseerd zijn op basis van de principes van het ‘healing environment’ is Zorghotel Domstate. Het betreft een ingrijpend renovatieproject, dat werd uitgevoerd door Diederendirrix Architecten (architectuur) en ontwerpbureau Van Eijk & Van der Lubbe (interieur). Domstate is overigens geen ‘gewone’ zorginstelling. Het betreft een hotel waar gasten kunnen werken aan revalidatie en herstel. Diederendirrix Architecten en Van Eijk & Van der Lubbe ontwierpen voor het zorghotel 84 hotelkamers, behandelruimtes, het restaurant en de kantoren.

Het creëren van een prettig en ‘helend’ verblijfsklimaat stond bij de renovatie voorop. “Onder de noemer ‘alles is revalidatie’, winnen gasten hun zelfstandigheid terug”, zegt het ontwerpbureau over het bijzondere project. “Voor het zorghotel creëerden we een ‘healing environment’. Een omgeving die bijdraagt aan herstel. Niet alleen in de therapieruimtes, maar juist ook daarbuiten.” In het genoemde ‘healing environment’ gaat herstellen onder andere beter omdat het interieur ontworpen is als activerende en stressverlagende omgeving.

Alles in Zorghotel Domstate draait om het optimaal en prettig faciliteren van het genezingsproces. “Het doel is om dit zo leuk mogelijk te maken. Om de hotelgasten te motiveren en uit te dagen middels een actieve uitstraling en speelse elementen in het ontwerp. Verleiden om verder te gaan richting eigen zelfstandigheid.”

Precies in deze doelstelling vinden ontwerpbureau en opdrachtgever elkaar. “Het hotelgevoel is het uitgangspunt in alles wat we doen”, zegt zorgverlener AxionContinu over de filosofie achter het zorghotel. “Zorghotel en behandelcentrum beschikken over moderne voorzieningen en faciliteiten. Het heeft de luxe, rust en comfort van een viersterren hotel. Revalideren en herstellen gaat immers prettiger en beter in een comfortabele accommodatie, waarbij de gast een grote mate van keuzevrijheid en privacy heeft.” Dat betekent overigens niet dat de gast van het gerenoveerde zorghotel simpelweg achterover kan leunen. “Onder het motto ‘revalidatie is topsport’ wordt de gast uitgedaagd om verder te komen dan hij wellicht denkt.”

www.vevdl.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand